Kis Lastigi Zorunlulugunun Baslamasiyla, Sanayinin 'Lastikçi Remziye Abla'sinin Mesaisi De Basladi

Kis lastigi uygulamasina sayili günler kala oto lastikçilerde yogunluk basladi. Edirne sanayisinin oto lastikçi ustasi ’Remziye abla’ da müsterilerinin talebine yetismek için yogun çaba sarf ediyor.

Kis Lastigi Zorunlulugunun Baslamasiyla, Sanayinin 'Lastikçi Remziye Abla'sinin Mesaisi De Basladi
1 Aralik itibariyla Türkiye genelinde kis lastigi takma zorunlulugu basliyor. Yolcu ve esya tasimalarinda kullanilan araçlar, bu tarihten itibaren kis lastigi takmak zorunda kalacak. Zorunlulugun baslamasina sayili günler kala, araç sahipleri oto lastikçilerin yolunu tutmaya basladi.

Edirne sanayisinin oto lastikçi ustalarindan biri olan ve sanayi sitesinde ‘Remziye abla’ olarak bilinen Remziye Cankiran da yogun mesai harcamaya basladi.

Sabah ev islerini hallettikten sonra sanayi sitesindeki is yerinin yolunu tutan Cankiran, meslegini basariyla sürdürüyor.

Çaliskanligiyla takdir toplayan Cankiran, “Bazi isler beden gücü olarak erkege yatkin olabilir ama kadin istedi mi her isi yapar. Kadinlarin yapamayacagi is yok. Dükkanim, sanayi sitesinde ’ablanin dükkani’ olarak biliniyor. Sanayinin ablasi oldum diyebilirim” seklinde konustu.

Kis lastigi takma zorunlulugunun baslamasina sayili günler kala oto lastikçilerde yogunluk yasandigini belirten Cankiran, araç sahiplerine 1 Aralik’i beklememeleri çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA