Hatipoglu Peygamber'imizin Aleyhindeki Algiyi Yikti

Hatipoglu Peygamber’imizin aleyhindeki algiyi yikti

Hatipoglu Peygamber'imizin Aleyhindeki Algiyi Yikti
Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GIBTÜ) Rektörü, ünlü ilahiyatçi Prof. Dr. Nihat Hatipoglu, Hz. Peygamber’in Hz. Aise ile evlendiginde 9 yasinda oldugu iddialarina açiklik getirdi. Hatipoglu, “Hz. Aise’nin Peygamberimizle evlendiginde yasi 17 civarindaydi. Hz. Aise’nin Peygamberimizle evlendiginde 9 yasinda oldugu iddiasi tarihsel gerçeklerle uyusmamaktadir. Böyle bir iddia Islamofobik kurgularla dillendirilmistir” dedi.

Televizyon programlariyla milyonlari ekran basina toplayan Eserleriyle son günlerde Z Kusagi’nin ilgisini çeken Prof. Dr. Nihat Hatipoglu, Peygamberimizle, Hz. Aise evligine dair çok önemli ve tarihi bilgiler paylasti. Hatipglu, Hz. Aise’nin yasindan hareketle Hz. Peygamber’i karalama faaliyeti yürütüldügünü kaydetti.

Türkiye’deki gençlerin en çok güvendigi ünlülerin basinda gelen ünlü ilahiyatçi Prof. Dr. Nihat Hatipoglu, Hz. Peygamber’in Hz. Aise ile evlendiginde 9 yasinda oldugu iddialarina Oxford Üniversitesinde Islam Tarihi uzmani olan Joshua Little’in hazirladigi doktora tezini örnek gösterdi.

Konu hakkinda düsüncelerini kaleme alan Hatioglu, su ifadelere yer verdi: Bazi çevreler Hz. Aise’nin evlendiginde 9 yasinda oldugu iddiasini sikça dillendirerek Hz. Peygamber’in yasi küçük bir hanimla evlendigi algisini yaymaya çalisiyorlar. Bu elbette yeni bir yöntem degil. Hz. Aise’nin yasindan hareketle Hz. Peygamber’i karalama faaliyeti sinsice ve organize bir sekilde yillarca uygulanmaya konulmustur. Bu konuyla ilgili sunlari söyleyebiliriz:

“1400 sene önce dogumda saglikli bir kimlik tespiti yapilmadigi için çogu kez insanlarin ölümlerinden hareketle dogum yaslari tespit edilmeye çalisilmistir. Hz. Aise hakkindaki tespitte de hem ablasi olan Hz. Esma hem de Hz. Fatima’nin yasindan yararlanilmistir. Hz. Esma, Hz. Aise’nin baba bir kardesidir. Hz. Esma, Hz. Aise’den 10 yas büyüktür. Hicret sirasinda evli olan Hz. Esma, Abdullah’a hamileydi. Hz. Esma bu dönemde 27 yasindaydi. Hz. Esma, hicri 73 yilinda vefat ettiginde ise 100 yasindaydi. Bu durumda Hz. Aise’nin Peygamberimizle evlendiginde yasi 17 civarindaydi. Bazi kaynaklara göre Hz. Aise ile Hz. Fatima yasittilar. Hz. Fatima’nin dogumu ise Peygamberligin ilanindan 5 yil önceydi. Buna Mekke’deki 13 yil eklenirse hicret sirasinda Hz. Fatima’nin yasi 18 civarindaydi. Hz. Aise de (Medine’de evlendigine göre) 20 yas civarindaydi. Hz. Fatima’nin da Medine’de evlendigi göz önünde tutulursa onun da yasi 20 civarindaydi. Oxford Üniversitesi’nde Islam tarihi uzmani olan Joshua Little’in hazirladigi doktora tezinde su sonuca varildi: Hz. Aise’nin Peygamberimizle evlendiginde 9 yasinda oldugu iddiasi tarihsel gerçeklerle uyusmamaktadir. Böyle bir iddianin Islamofobik kurgularla dillendirildigini söyleyen Little, rivayete ayrica bir ravi açisindan da tenkit yöneltmistir. Sonuç olarak Hz. Peygamber’in, Hz. Aise ile olan evliligi Medine’de herkesçe kabul görmüstür. Bu evlilikte Hz. Aise’nin yasi 17 civarindaydi”
Kaynak: İHA