Bu Defa Hastanin Eli Içinde Odun Parçasi Unutuldu

Aydin’da 7 ay önce evinde bahar temizligi yaparken düsüp kalçasini ve elini kiran 62 yasindaki bir kadinin eli içinde odun parçasi unutuldu. Elinde olusan enfeksiyon nedeniyle günlerce hastanede yatan talihsiz kadinin elinde unutulan odun parçasi, 7 ay sonra ameliyatla çikarildi. Aylarca acisini dindirmek için mücadele veren Raziye Bas, simdi kendisine bu aciyi yasatanlara karsi hukuk mücadelesi baslatti.

Bu Defa Hastanin Eli Içinde Odun Parçasi Unutuldu
Edinilen bilgiye göre, Çine ilçesine bagli Altinova Mahallesi’nde yasayan 62 yasindaki Raziye Bas, 7 ay önce köydeki evinde bahar temizligi yaparken merdivenden düsüp kalçasini ve bilegini kirdi. Bir hastaneye kaldirilan kadina kalça kirigi ve elde burkulma teshisi konulup kolu alçiya alinarak müdahale edilerek taburcu edildi. Eve geldikten sonra elindeki aciya dayanamayan kadin gece alçiyi çikartip yeniden hastaneye müracaat etti. Elinde enfeksiyon olustugu belirtilen Raziye Bas’a, acinin enfeksiyondan kaynaklandigi belirtilerek, baska bir sikinti olmadigi gerekçesi ile tekrar evine gönderildi.

Her geçen gün elinin acisinin siddetini arttirdigini ve elinin hem ön hem de arka tarafindan derisinin delinerek akinti olmaya basladigini belirten Raziye Bas, “Kalça kirigi çok aci veren bir durum olmasina ragmen elimin acisindan durmaz hale geldim. Tekrar hastaneye geldim. Günlerce hastanede yattim. Kolumdan film ve MR çekilmesine ragmen kimse bu film ve MR’a bakmadi. Enfeksiyon geçer diye tam 7 ay beklettiler. Kolumu kullanamaz ve yalniz basima hayatimi sürdüremez hale geldim. Bir yakinimin tavsiyesi ile bu defa Izmir’e baska bir hekime gittim. Doktor beraberimde götürdügüm film ve MR’i bakar bakmaz içeride bir cisim oldugunu belirtip hemen ameliyata aldi. Elimin içinden büyük bir odun parçasi çikarildi. Kisa sürede sagligima kavustum” diyerek kendisini aylardir aci çektiren kisi ve kisilerden sikayetçi oldugunu söyledi.



Ilk gittigi hastanede çekilen film ve MR’i da paylasarak yasadigi acinin siradan bir saglik sorunu degil tamamen ihmalden kaynaklandigini ileri süren Raziye Bas, “Ben ‘canim çok yaniyor elimi hareket ettiremiyorum’ dedikçe Aydin’daki doktor beni tembellikle suçladi. ’Tembel oldugun için elini hareket ettirmiyorsun’ deyip benim psikolojimi de bozdular. Insan önündeki film ve MR’a bakmaz mi? Bana 7 ay boyunca adeta iskence ettiler” diyerek yasadiklarina isyan etti.
Kaynak: İHA