Atatürk Vefatinin 84. Yil Dönümünde Malatya 'Da Da Anildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatinin 84. yil dönümünde Malatya ve ilçelerinde düzenlenen törenle anildi.

Atatürk Vefatinin 84. Yil Dönümünde Malatya 'Da Da Anildi
Malatya merkezdeki anma töreni Atatürk Büstü önünde gerçeklestirildi.

Buradaki törene, Vali Hulusi Sahin, 2. Ordu Komutani Tümgeneral Tuncay Altug, Büyüksehir Belediye Baskan Selahattin Gürkan, protokol üyeleri, ögrenciler, gaziler, bazi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Atatürk Büstüne çelenk konulan törende, Vali Sahin, seref defterini imzaladi. Vali Sahin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yil dönümünde minnet ve saygiyla yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919’da Samsun’a çikarak baslattigi milli mücadelemizi 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti ilan ederek zafere ulastirmis, büyük komutan, mümtaz bir devlet adami ve yaptigi reformlarla çaginin ilerisinde bir liderdir. Askeri ve siyasi basarilari, öngörüleri, eserleri ve inkilaplariyla tarihin akisini degistiren, milletimize çizdigi çagdas uygarlik yolu ile adini tarihe altin harflerle yazdiran ender dünya liderlerinden biri olarak tarihte hak ettigi yerini almistir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük idealinin Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasir medeniyetler seviyesine çikarmak oldugunu ifade eden Sahin,”Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yillik bir ömrün ideallerini ve yüksek bir ruhla sahip çiktigi Cumhuriyeti, daha iyi bir gelecege tasima kararliligina sahip genç nesiller yetistirmek, en önemli vazifelerimiz arasindadir. Bugün, bizler Atatürk’ün gösterdigi istikamet dogrultusunda Cumhuriyetimizin kurulus ilkelerine, fikir ve ideallerine simsiki bagli kalarak, Cumhuriyetimizin temel degerlerini koruyarak, kazanimlarini arttirarak, ülkemizi hak ettigi çagdas seviyelere çikarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlilikla devam ediyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Cumhuriyeti kuran Büyük Devlet Adamlarini, canlariyla bu topraklari bize vatan yapan aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla yad ediyorum” diye konustu.

Atatürk Büstü önündeki törenin ardindan protokol üyeleri ve vatandaslar hep birlikte Atatürk Evini ziyaret etti. Battalgazi Halk Egitim Merkezi salonunda düzenlenen program ile anma etkinlikleri sona erdi.

Darende’deki anma töreni

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculugunun 84. yil dönümü nedeniyle Malatya’nin Darende ilçesinde anma programi düzenlendi.

Anma programi, Atatürk Büstüne çelenklerin sunulmasiyla basladi ve 09.05’ te ilçe genelinde çalinan sirenler esliginde iki dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasi ile tamamlandi.

Yazihan’daki bayraklar yariya indi

10 Kasim Atatürk’ü Anma programi çerçevesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84. yil dönümünde tüm yurtta oldugu gibi Malatya’nin Yazihan ilçesinde de rahmet ve minnetle anildi. Hükümet Konaginda saat 09.00 ’da, Atatürk büstüne çelenklerin sunumu ile baslayan anma töreninde saatler 09.05i gösterdiginde, araç klaksonlari ve belediyenin itfaiye siren sesleri arasinda, iki dakikalik saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi esliginde bayraklar yariya indirildi.

Kaymakam Kutsal Baytak, 10 Kasim Atatürk’ü Anma Günü Mesajinda, Atatürk’ün yaptigi hizmetlerin unutulmayacagini belirtti.

Bu arada, Yazihan ilçesinde, 10 Kasim Atatürk’ü Anma programi çerçevesinde Kaymakam Kutsal Baytak, Ilçe Belediye Baskani Nevzat Öztürk, daire amirleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslarin katilimiyla Halk Egitim Merkezi Toplanti Salonunda siir, kompozisyon ve resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Ayrica Atatürk’ün hayatini içeren sine vizyon gösterisi düzenlendi.

Kaynak: İHA