Alkollü Araç Kullanirken Yakalandi, 'Amacimiz Ehliyetli Araç Kullanmak Degil' Dedi

Aksaray’da alkollü araç kullanirken polise yakalanan sürücü adeta her gün alkol aldigini itiraf edercesine, “Bir gün bunun basima gelecegini biliyordum ustam” dedi. “Amacimiz ehliyetli araç kullanmak degil” diyen sürücü 0.83 promil alkollü çikinca “Çok mu?” diye polis memuruna sordu. Polis ve alkollü sürücünün ilginç diyalogu anbean kameralara yansidi.

Alkollü Araç Kullanirken Yakalandi, 'Amacimiz Ehliyetli Araç Kullanmak Degil' Dedi


Olay, Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdogan Parki uygulama noktasinda yasandi. Kentte huzur ve güvenin saglanmasi amaciyla Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ve Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri uygulama noktasina yaklasan 42 RF 263 plakali otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü Adem G.’nin (39) hal ve hareketlerinden süphelenen polis ekipleri sürücüye alkol testi yapmak istedi. Alkol testini duyunca çesitli bahanelere siginan sürücü alkol metreyi üflememek için dakikalarca polis memurunu oyaladi.

“5 dakika bekleyip üfleyim, bir sürü problem çikar”

1 tane alkol içtigini belirterek alkol testine girmek istemeyen sürücü, “1 tane bira içtim eve gidiyorum, üfleme falan derken bir sürü problem çikar. 5 dakika bekleyim o zaman öyle üfleyim abi. Sigara falan da içiyorum” dedi.

Bir süre polis memurunu oyaladiktan sonra alkol metreye üfleyen sürücü 0.83 promil alkollü çikti. Polis memurunun “0.83 promil alkollüsünüz” diye belirtmesi üzerine sürücü “Çok mu?” diye polis memuruna sorarken, polis memuru ise sürücüye yasal sinirlarin üzerinde oldugunu anlatti.

“Amacimiz ehliyetli araç kullanmak degildi”

Basin mensuplarinin “Neden alkollü araç kullaniyorsunuz?” sorusuna önce “Öyle zor bir soru sordun ki” diyerek cümlesini tamamlayamayan sürücü konunun büyütüldügünü ifade etti.

Alkollü sürücü ehliyetle alkolü bile karistirarak, “Agabey, ehliyetli araç kullanmak degildi amacimiz, evimize gidiyorduk, konu büyütüldü anliyor musun? Biraz daha detayli girer misin? Çok mu alkollü, az mi alkollü diye” diye cevap verdi. Basin mensuplarinin kamerasindan rahatsiz olan alkollü sürücü kamera yüzünden iletisim kuramadigini belirterek, “Ama agabey buradaki konu çok farkli. Kamerayi yüzüme tutmussunuz ben sizinle iletisim kuramiyorum suan anliyor musun” dedi.



“Ben kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum” dedi, aracini vermek istemedi

Polis ekiplerince araci yakinlarina verilmek istenen alkollü sürücü aracini da baskasina vermek istemedi. Beklemek istedigini belirten sürücü polis memurlarina ilginç bir teklifte bulunarak, “Abi simdi ben biraz beklesem. Uygulama bittigi zaman, benim alkolüm yasal sinirlara gelince arabaya binip gidebilir miyim abi? Çünkü ben kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum bu saatte” dedi.

Polis memurunun “Araci otoparka çektirmek zorunda kalirim” ifadesi üzerine, “Öyle olmaz, o kadar vaktimiz yok diyorsunuz yani. Cezasi ne kadar abi? Ehliyeti aliyor musunuz?” diye sordu.

“Bir gün bunun basima gelecegini biliyordum. Siz çok abartiyorsunuz”

Ehliyetine el konulacagini ögrenen sürücü bu seferde polis memuruna bir baska teklifte bulundu. Ilk kez yakalandigini belirten alkollü sürücü, “Ilk seferde ceza ile olmuyor mu?” diyerek ehliyetini kaptirmak istemedi. Bir süre sonra kendisini görüntüleyen basin mensuplarina dönen alkollü sürücü adeta her gün alkollü araç kullandigini itiraf edercesine, “Bir gün bunun basima gelecegini biliyordum anliyor musun ustam? Ama yani oluyor mu böyle? Kamerayi da yüzüme tutmusun” dedi.

Basin mensuplarinin “Alkollü araç kullanmaniz oluyor mu?” sorusuna ise yaptigi hatayi kabul ederek, “Olmuyor evet” dedi ve “O zaman neden kullaniyorsun sorusuna ise “O sekil bir sey degil. Normal aldim, bir tane içtim eve gidiyordum. Siz çok abarttiniz olayi. Benim dosyam falan yok ki” diye konustu.



“Ehliyetimi alirsaniz ben pazara gidemem ki”

Islemlerinin yapilmasi için polis memurlarinin yanina giden alkollü sürücü bu kez de polis memurlarindan kendisini affetmelerini istedi. 6 ay süreyle ehliyetine el konulacagini ögrenen sürücü, “Abi simdi ehliyet sizde mi kalacak? Ne kadar süreli kalacak? Ama abi 6 ay süreyle ben o zaman pazara gidemem ki, bu nasil olacak? Bunu lütfen düzeltelim. Çünkü ben pazara çikiyorum. Bugün ben hata yaptim ama sizde beni affederseniz bende bir daha yapmayacagim abi” dedi.

Polis memurlari ise alkollü olmayan sürücü belgeli bir yakanini çagirmasini isteyince, “Çagiracagim abi, az önce anlattigimi dinledin degil mi abi? Arayim gelsin abi” dedi.

Telefon almak için aracina gittigi sirada basin mensuplarina, “Geliyor musun abi?” diye seslenen sürücü araçta telefonunun bulamayinca bu kez de basin mensuplarindan telefon istedi.

“Zavadak dayi gibi kaza yapmadik, eve gidiyorduk”

2,5 yil önce Antalya’da 220 promil alkolle trafik kazasi geçiren ve “Kirmizi isikta geçip bana zavadak vurdu, beni öldürmeye çalisti. Korona virüsünden mi kaçiyorsun” diyen alkollü sürücüyü hatirlatan alkollü sürücü, “Abi hatirliyor musun? Bir zaman bir tane böyle çikiyordu ya haberlere. Ben o yüzden çekiniyorum sana tepki gösteriyorum. Yanlis anlama yani anliyor musun? Öyle zavadak dayi gibi degil abi, biz kaza falan yapmadik anliyor musun? Eve gidiyorduk” diye kendini savunmaya çalisti.

Sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 823 TL para cezasi kesilirken, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Trafikten men edilen araci otoparka çekilen sürücü ifadesi alinmak üzere Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA