MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz'dan Kiliçdaroglu'na Amerika Tepkisi

Muhafazakar Yükselis Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, “Türkiye yangin yerine dönmüs. Amerika her yönden ülkemizi kusatmis böyle bir atmosferde muhalefetin Amerika’da ne gezisi yapmayi planladigini anlamak için CHP tarafindan topluma büyük bir izahat yapilmasi gerekir. Bu hükümeti Amerika politikasi nedeniyle elestirirken kendisi Amerika’da neyi konusacak? Bu bir ikna gezisi mi? Onay alma gezisi mi yoksa vaat verme gezisi mi anlamak mümkün degildir” dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz'dan Kiliçdaroglu'na Amerika Tepkisi


‘Amerika’da onay arayisi hastalikli bir anlayistir’

Türk siyasetinde Amerika ve disarida ikbal ve onay arayisi ne yazik ki agir bir hastalik oldugunu ifade eden MYP Lideri Yilmaz, “ Muhalefet ve CHP bu anlayisi gayri milli bir davranis olarak görmeliydi. Kemal Kiliçdaroglu’nun Amerika’yi ikna etmesi ya da Amerika’dan onay almasi için böyle bir ziyaret yapmasi geçmiste var olan hastalikli yapilarin devami niteligindedir. Kiliçdaroglu Amerika’yi degil Türk halkini ikna etmelidir. Amerika’dan degil Türk halkindan onay almalidir. Muhalefetin iktidar olmadan böyle gezilerde verecegi sözler sonrasinda halkin basina musibet açan hadiselere dönüsmektedir” seklinde konustu.



Amerika’ya bugünkü tabloda ne vaat edilebilir

Türkiye’nin bugün her zamankinden daha fazla Amerika ile karsi karsiya sicak çatisma tehdidi altinda oldugunu kaydeden Yilmaz, “ Sayin Kiliçdaroglu icazet almaya gitmiyorum diyor. Amerika’yi azarlamaya mi gideceksiniz? Yoksa Amerika’ya Akdeniz’den nazikçe çekilin demeye mi gidiyorsunuz. Amerika size kardesim bana ne vadediyorsunuz diye sormayacak mi? Milletin bilmedigi ajandaniz mi var? Türkiye bugün her zamankinden daha fazla Amerika ile karsi karsiya sicak çatisma tehdidi altindadir. Amerika’nin ülkemiz hakkinda ki nihai ajandasi ülkemizin üniter yapisinin özerk yapilara bölünmesidir. Amerika’nin destekleyecegi kim olursa olsun beklentisinin bu olacagi bellidir. Bu konuda bir talebe vereceginiz cevap nedir? Milletimize bunlari izah etmenizde yarar var. CHP olarak özerklik ajandanizda var mi? Niye bu milli süreçte muhalefet olarak yerinizde milli bir durus sergilemek Amerika’nin size gelip konusmasini beklemek yerine Amerika’ya giderek muhalefeti Amerika’ya biata zorluyorsunuz? Bu politika eger size birilerinin tavsiyesi ise vazgeçmenizde büyük yarar var. Yok degilse bu ziyaretten amaçlanan nedir millete akli basinda izahat vermenizde yarar var” dedi.



"Imamoglu Yunanistan’a, Kiliçdaroglu Amerika’ya"

Muhalefetin kendi içinde bir akil tutulmasi yasadigini aktaran Yilmaz, “Yok bu bir akil tutulmasi degilse milletimiz savas durumuna geldigimiz Amerika ve Yunanistan’a yapilan ziyaretleri anlamlandirmasi gerekir. Kadim düsman Yunanistan’a Ekrem Imamoglu tarafindan yapilan iki ziyaret akillardan çikmamistir. Simdi Kiliçdaroglu tarafindan Amerika ziyareti yapilmasi bu milletin gözünden kaçmayacagi açiktir. Ben kendisine bu yanlis islerden vazgeçip milli ise milli bir muhalefet olarak hareket etmesini tavsiye ediyorum” açiklamasinda bulundu.

"Gideceksen Çin ve Rusya’ya git ne Amerika’si"

Muhalefetin Amerika yerine Çin ya da Rusya’yi ziyaret etmesi gerektigi açiklamasinda bulunan MYP Lideri Yilmaz, ”Ülkemizin basina her türlü musibeti açan Amerika’ya savas esigine geldigimiz bir zamanda ziyaret yapmak yerine muhalefet alternatif üretmek adina Çin ve Rusya’yi ziyaret edip alternatif bir politika gelistirse bunu anlariz ama bu ziyareti anlamak mümkün degildir” dedi.

Kaynak: İHA