Biga Belediye Baskani Erdogan Açiklamasi 'Meclis Adabini Bilmeyenler Simdi Magduriyeti Oynamasin'

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Ekim ayi Belediye Meclis toplantisinda yasanan tartisma sonrasi Millet Ittifaki ve Bagimsiz Meclis üyelerinin meclisteki tavirlarini elestirerek, “Meclis adabini bilmeyenler simdi magduriyeti oynamasin” dedi.

Biga Belediye Baskani Erdogan Açiklamasi 'Meclis Adabini Bilmeyenler Simdi Magduriyeti Oynamasin'
Biga Belediyesi’nin Ekim ayi Olagan Meclis Toplantisi’nda minibüs hat sayisi artirimi konusuyla gündeme gelecek olan 5. maddeyi gündemden çeken Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, detayli bir açiklama yaparak minibüs meselesini anlatti ve çözüm teklifinde bulundu. Baskan Erdogan’in söz hakki vermesiyle Biga Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Sait Tanur, karardan dolayi tesekkür ederek hiçbir vatandasi magdur etmeyeceklerinin sözünü verdi. Ardindan söz alan Iyi Parti Meclis Üyesi Ibrahim Demircan, ilgili maddeyi neden iptal ettigini sordu. Yeniden detayli bir açiklama yaparak konunun Millet Ittifaki Meclis üyelerinin de katilimiyla komisyonlarda görüsüldügünü ve ortak kanaat olustugunu ancak arkadaslarin görüs ve fikirlerinin degismesiyle gündemden çektigini söyledi.



Çikarin Talimatini Firsat Bilerek Meclis’i Karistirdilar

Meclis toplantisina katilan ve Baskan Erdogan’in açiklamalariyla memnuniyet duyan onlarca soför esnafini galeyana getirmeye çalisan Iyi Parti Meclis Üyesi Ibrahim Demircan, konusmaya devam edince Baskan Erdogan söz hakki vermedigini söyledi.

Bu duruma sinirlenerek daha da bagiran Demircan, toplantinin huzurunu bozmaya çalisinca Baskan Erdogan tarafindan uyarildi. Art arda yapilan uyarilarin ardindan Baskan Erdogan devam eden tavirlar nedeniyle görev ve yasal yetkisini kullanarak Demircan’in Meclisten çikarilmasi talimatini verdi. Bir anda ayaga kalkarak Güvenlik görevlilerinin üzerine yürüyen Demircan, elini savurarak bagirmaya devam ederken, CHP Meclis Üyesi Zafer Demirbas güvenlik görevlisini, Bagimsiz Meclis Üyesi Zeki Mutlu ise Baskan Erdogan’in kürsüsünün önündeki fotografçiyi tartakladi.

Siyasi Malzeme Elde Etmek Isteyenler Harekete Geçti

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, yaptigi açiklamada Iyi Parti Meclis Üyesi Ibrahim Demircan’in popülist bir yaklasimda oldugunu, adab ve hareketlerinin Meclis’e uygun olmadigini söyledi.

Baskan Erdogan, “Ekim ayi meclis toplantimizda gündeme gelecek olan sehir içi minibüs hat artirimi maddesini iptal ettik. Hemen akabinde ise bu konuyla alakali detayli bir açiklama yaptim ve kanayan yaranin iyilesmesi, köklü ve kalici çözümlerin bulunmasi adina komisyon kurulmasi teklifinde bulundum. Sonrasinda ise siyasi çikar elde etmek isteyen, soför esnafimizi galeyana getirmeyi amaçlayan, saygisiz bir tutumla meclisimizin huzurunu bozmak isteyenler halkin meclisini sabote etmeye çalisti. Ancak dünden bu yana gelen yüzlerce telefon, halkimizin hakli meraki ve soru isaretleri üzerine sizlere kisa bir açiklama daha yapacagim” dedi.



Baskan Erdogan açiklamasinin devaminda sunlari söyledi: “Simdi biz 60 minibüsle bugünkü nüfusu 57 bin olan sehrimize daha kaliteli, hizli ve rahat bir toplu tasima imkani olsun diye Cumhur Ittifaki’ndan Kerim Özdemir, Mehmet Altindis, Saadettin Sert, Mümin Kahraman ve Millet Ittifaki’ndan Alper Sen, Ergün Tulnay, Erhan Sürer, Ersoy Akyil’dan olusan meclis üyelerimiz Plan Bütçe Komisyonu ve Meslek Kuruluslari ile Iliskileri Düzenleme Komisyonumuzda kooperatif baskanimiz, belediye müdürlerinin katilimiyla birlikte minibüs artirimi konustuk. CHP’li Meclis üyeleri toplantinin ardindan gruplarini bilgilendireceklerini ifade ettiler ve akabinde ayni fikir üzerinden uzlasilarak Meclis gündemine aldik. Dün maddeyi geri çekmemize ragmen, minibüsçü esnafinin o dönem hakkini yiyenler bugün niye minibüsçü esnafinin sözde hakkini savunuyor rolünde tiyatro yapiyor? Meclis toplantisinda, canli yayindan da istifade ederek minibüsçü esnafini galeyana getirmeye çalisan sözde cengaverler siyasi popülizm yapiyor. Sözde kahramanligi oynayan kisiye soför esnafinin destek vermemesi çildirtmis olacak ki meclisin huzur ve sükunetini bozuyor. Benim de meclis üyesi oldugum dönemler oldu ama asla böyle tavir ve üslupta bulunmadim. Bizlerin döneminde ne bir mikrofon vardi ne de bir canli yayin. Biz halkin meclisini canli yayinla demokratik bir sekilde meclis üyelerinin sesine açtik, her meclis üyesinin önüne mikrofon koyduk. Ama bu sesi saygi, adap, usul ve ölçü ekseninde yürüttük. CHP Grup sözcüsü, Iyi Parti Grup sözcüsü, bagimsiz üyeler, toplantiya katilan herkes hep söz aldi ve almaya devam ediyor. Söz hakki vermemizle beraber gayet meclise ve meclis üyesine yakisir bir üslupla konusuyor, Biga’mizin sorunlarini çözmeye çalisiyoruz. Ancak seçilmis bir meclis üyesinin halkin meclisinde halkin Belediye baskanina kabadayi bir üslupla konusmasina, bagirip çagirmasina, kargasa çikarmaya çalismasina asla müsaade edemeyiz.”

Erdogan; “CHP açiklamasinda halkin iradesi diyor, demokrasi diyor. Bunun en güzel örneklerini de CHP ve IYI Parti ittifakindaki Ankara Büyük Sehir Belediyesi’nde, Bolu Belediyesinde ve hemen yani basimizdaki Çanakkale Belediyesinde meclis düzenini saglamak adina nasil bir tavir takinip neler yaptiklarini gayet iyi biliyoruz. CHP’li ve IYI Partili belediyelerde meclis düzenini bozan bu tarz hareketler yapildiginda belediye baskaninin görev ve sorumluluklari dahilinde geregini yapmasi, söz hakki vermeyip yeri geldiginde meclisten çikarmasi demokratik bir hak olarak görülürken, ayni seyin bir benzerinin dün bizim basimiza geldiginde yasalarin bize verdigi hakki kullanarak gerekli düzeni saglamak adina geregini yapmamiz mi demokrasiye ket vurmak oluyor. Bu söylem tam anlamiyla ikiyüzlülük ve samimiyetsizliktir. Açiklamayi yapan ilgili parti buradan bir siyasi malzeme çikaramaz. Bu samimiyetsizliginizle Biga halkini kandiramazsiniz. Dün söyledim bugün de söylüyorum soför esnafimizin ekonomik ve sosyal çikarlarini vurgulayarak, halkimizin duygusal kirilmalarini kullanarak basariya ulasma hedefinizdeki popülist söyleminiz sadece sizi kandirir. Size buradan asla siyasi malzemenize ekmek çikmaz” diye konustu.

Soför esnafinin sorunlarina köklü ve kalici çözümü hep birlikte bulacaklarini belirten Baskan Erdogan; “Simdi derdimiz 60 minibüsçü esnaf arkadasimizin yarinlarindaki kaygiyi ortadan kaldirmak için resmi bir komisyon kurmak. Hedefimiz tüm paydaslarin yer aldigi bu komisyonda köklü ve kalici bir çözümle soför esnafimizin kafasinin rahat olmasini saglamak, mutlu olmasini saglamak. Ama bu sorunu Biga ve Biga Belediyesi Hepimizin anlayisiyla hep birlikte çözecegiz. Ulasim uzmanlari, meclis üyeleri, minibüs kooperatif baskanimiz, soförler odasi baskanimiz ve soförlerimiz hep beraber çözecegiz. Derdimiz ve görevimiz toplu tasima ile ilgili vatandasimiz hiçbir sikinti yasamasin, hiçbir esnafimiz magdur olmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA