Bu Kez Engelli Vatandaslari Degil, Saglikli Vatandaslari Unuttular, 20 Metrelik Mesafe Için 200 Metre Yürüyorlar

Engellilerin unutulmadigi yaya üst geçidinde saglikli vatandaslar unutulunca ortaya bu manzara çikti, 200 metre uzunlugundaki yaya üst geçidini çok az kisi kullaniyor.

Bu Kez Engelli Vatandaslari Degil, Saglikli Vatandaslari Unuttular, 20 Metrelik Mesafe Için 200 Metre Yürüyorlar
Sivas’in Sarkisla ilçesinde bulunan yaya üst geçidi uzunluguyla dikkat çekiyor. Sehir girisinde, Sivas-Kayseri karayolu üzerinde geçtigimiz yillarda insa edilen yaya üst geçidinde engelli vatandaslar unutulmadi. Her iki tarafinda da engelli rampasi bulunan üst geçit, rampadaki egim nedeniyle yaklasik 200 metre uzunlugunda. Engelli vatandaslar tekerlekli sandalye ile hafif bir egim verilen üst geçitten kolaylikla karsiya geçebiliyor. Öte yandan saglikli vatandaslar yolun karsisina geçmek için 20 metrelik mesafe için 200 metre yürümek zorunda kaliyor. Bu nedenle az sayida kisi karsiya geçmek için yaya üst geçidini kullanmayi tercih ediyor. Çok sayida kisi güvenli bir sekilde yaya üst geçidini kullanarak karsiya geçmek yerine tehlikeli olani tercih edip araçlarin arasindan karsiya geçmek istedigi için bu kavsakta kazada eksik olmuyor.

“Uzun bir üst geçit oldugu için kullanmiyoruz”

Ilçe sakinlerinden Ibrahim Isik, uzunlugu nedeniyle üst geçidi kullanmadigini söyleyerek, “Gördügünüz gibi bu üst geçidi kullanmadan karsidan karsiya geçtim. Sadece ben degil herkes yoldan geçiyor. Bana göre uygunsuz ve uzun bir üst geçit yapildi. Bende daha güzel bir üst geçit yapilabilirdi. Uzun bir üst geçit oldugu için kullanmiyoruz. Yol tehlikeli daha uygun bir üst geçit yapilsa onu kullaniriz. Neden kendimizi tehlikeye atalim” dedi.



Merdiven eklenmesini istiyorlar

Ali Osman Artemiz, üst geçidin rampalarinin yaninda saglikli vatandaslar için merdiven yapilmasini talep ederek, "Ben bu yolu ölüm geçidi olarak tabir ediyorum çünkü çok kaza oluyor. Bu üst geçit çok fazla kullanilmiyor. Kullananlarda fotograf çekilmek için çikiyor. Yapisal olarak çok uzun bir üst geçit. Buranin kisaltilarak daha kullanisli hale getirilmesini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA