Sehit Babasi Saban Arli Açiklamasi 'Amacimiz Sehit Aileleri Arasinda Hemhal Olmak'

Kocaeli’de "Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi’nin açilisinda konusan sehit er Emre Kaan Arli’nin babasi Saban Arli, “Amacimiz sehit aileleri arasinda hemhal olmak, birbirimizi tanimak, dertlerimizi ilgili kurum ve kuruluslara tek söz olarak iletmek" dedi.

Sehit Babasi Saban Arli Açiklamasi 'Amacimiz Sehit Aileleri Arasinda Hemhal Olmak'


Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan insa edilen Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi, Çanakkale’de sehit olan Yahya Kaptan, Ipsiz Recep Emice, Kara Fatma gibi Milli Mücadele kahramanlarinin, 1951-2021 yillari arasinda sehit düsmüs Kocaelili sehitlerin özgeçmislerini, 15 Temmuz kanli darbe girisimine ait fotograflar ve tarihe isik tutan birçok bilgi ve belgeyi içinde barindiriyor. 280 metrekare alan üzerine kurulu Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi’nde sehitlerin mektuplari da yer aliyor. Açilis programina Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Radie Sezer Katiricioglu, Emine Zeybek, Cemil Yaman ve Ilyas Seker, Il Jandarma Komutani Yavuz Selim Kapanci, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, MHP Kocaeli Il Baskani Yunus Emre Kurt, sehit yakinlari ve gaziler katildi.



“52 ilde subemiz 44 ilde temsilciligimiz var”

Programda konusan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Kocaeli Il Temsilcisi ve 2015 yilinda Siirt’in Pervari ilçesinde gerçeklesen hain terör saldirisi neticesinde sehit düsen Jandarma Er Emre Kaan Arli’nin babasi Saban Arli, “Dualarla bulustu sagci solcu bir safta, asker polis hepimiz tek tarafta. Izmit’te degiliz sanki herkes arafta, söyle sehidim söyle var mi sefkatin, bir yagmur gibi yagacak mi rahmetin. Sehitlerimizin rahmetinden biz de nasibimizi alabilmek için bu tür faaliyetlere girdik. Sosyal faaliyetlerimiz devam ediyor. Ayni zamanda dernegimiz ile ilgili kisa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehitler, Dul, ve Yetimler Dernegi olarak 52 ilde subemiz 44 ilde temsilciligimiz var. 1915 yilinda Harbiye Naziri Enver Pasa’nin talimatlariyla Istanbul Merkez Komutani Miralay Cevdet ve 10 arkadasi tarafindan kurulmus o gün ki amaci neyse bugün de ayni sekilde devam etmektedir. Birinci amacimiz sehit aileleri arasinda hemhal olmak birbirimizi tanimak, dertlerimizi ilgili kurum ve kuruluslara tek söz olarak iletmek. Bu binanin hazirlanip bizi teslim edilmesinde, kullanimimiza açilmasinda emegi geçen tüm çalisanlara ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin’a tesekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA