Türkiye Ile Libya Medya Ve Iletisim Alaninda Daha Güçlü Isbirligine Gidecek

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ile Libya Iletisim ve Siyasi Islerden Sorumlu Devlet Bakani Walid Ammar Muhammad Al-Lafi tarafindan imzalanan mutabakat zapti ile iki ülke arasinda medya ve iletisim alaninda is birligi güçlendirilecek. Ortak Medya Platformu kurulmasi için çalisma yapacak olan iki ülke, yalan haber ve dezenformasyona karsi mücadelede müsterek hareket edecek.

Türkiye ile Libya mevcut dostane iliskilerinin yani sira bu iliskilerin tesisinde önemli rol oynayan medya ve iletisim alaninda da daha güçlü isbirligine gidecek. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla bugün Libya’ya gerçeklestirilen resmi ziyaret çerçevesinde Türkiye ile Libya arasinda Medya ve Iletisim Alaninda Isbirligi Mutabakat Zapti imzalandi. Türkiye adina Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Libya Milli Birlik Hükümeti adina da Iletisim ve Siyasi Islerden Sorumlu Devlet Bakani Walid Ammar Muhammad Al-Lafi’nin imza koydugu mutabakat zapti ile iki ülke arasinda medya ve iletisim alaninda is birliginin gelistirilerek güçlendirilmesi hedefleniyor. Buna göre iki ülke medya, iletisim ve yayincilik alanlarindaki is birligini güçlendirmek, tesvik etmek ve gelistirmek için çaba gösterecek. Medya ve iletisim alaninda iki ülke arasinda yapilacak egitim ve degisim programlarinin yani sira resmi haber ajanslari arasinda is birligi tesvik edilerek görsel, isitsel ve elektronik içerigin karsilikli degisiminin gerçeklestirilmesi öngörülüyor.

Yalan haber ve dezenformasyona karsi ortak mücadele

Öte yandan Ortak Medya Platformu kurulmasi ve Ortak Çalisma Komisyonu toplantilarinin baslatilmasi için gerekli çabayi göstereceklerini taahhüt eden iki ülke, mutabakat zapti ile yalan haber ve dezenformasyona karsi ortak mücadelenin tesis edilmesi yolunda önemli bir irade ortaya koyuyor.
Kaynak: İHA