TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'TBMM'nin Ilk Olarak Görüsecegi Yasa, EYT Yasasi Olmaliydi'

Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) için hazirlanan düzenlemenin geciktigini savunan Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, "TBMM’nin ilk olarak görüsecegi yasa, EYT yasasi olmaliydi" dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'TBMM'nin Ilk Olarak Görüsecegi Yasa, EYT Yasasi Olmaliydi'
TDP Genel Baskani Sarigül, partisinin genel merkezinde düzenledigi haftalik basin toplantisinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Yaptiklari af çagrisina gelen desteklerin önemine vurgu yapan Sarigül, bunun bir ihtiyaç oldugunu söyledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun af çagrisina destek verdigini hatirlatan Sarigül, “Kamuoyunun önüne çiktik, bu önerimizi savunduk. Diger partilerde bunu görüyorlar, ancak dile getirmiyorlardi. Sonra ufakça mirildanmaya basladilar. Sayin Kiliçdaroglu çikti, açikça iktidara seslendi ve ‘affi birlikte çikaralim’ dedi.

Dolayisiyla TDP’nin af istegine destek verdi. Sayin Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi af konusunda adimlar atti ve TDP’nin af önerisine destek verdiler. Bu açiklamalari son derece degerli buluyorum. Af konusundaki tüm girisimler ve tartismalar bizi memnun eder" diye konustu.



“TBMM’nin ilk olarak görüsecegi yasa, EYT yasasi olmaliydi”

3 aylik aranin ardindan yasama çalismalarina baslayan TBMM Genel Kurulu için 1 Ekim’de düzenlenen özel oturumun ardindan EYT düzenlemelerine iliskin konusan Sarigül, “TBMM’nin ilk olarak görüsecegi yasa, EYT yasasi olmaliydi. -EYT’yi yil sonunda çözecegiz- diye demeç veriyorlar. Niye hemen degil de yil sonunda? Simdi çözerlerse seçime kadar unutulur diye düsünüyorlar da ondan" ifadelerini kullandi. Sarigül söyle devam etti:

"EYT yasasini yil sonunda çikaracaklar. Halkin alim gücünü yil sonunda düzeltecekler, enflasyonu yil sonunda düsürecekler. Seçime yakin bunlari yapacaklar, oylari kapacaklar, öyle saniyorlar. Ama sunu unutmasinlar ki, kurt kisi geçirir ama yedigi ayazi asla unutmaz.”
Kaynak: İHA