'Matematik Dijital Egitim Platformu' Sayesinde Ögrenciler, Eglenerek Ve Kesfederek Matematik Ögreniyor

Milli Egitim Bakanliginca, okul öncesinden üniversiteye tüm kademelerde matematik beceri ve yeterliklerini artirmak, ögrencilerin eglenerek ögrenmelerini, ögretmenlerin ise matematik alaninda mesleki gelisimlerini desteklemek amaciyla "Matematik Seferberligi" çerçevesinde Matematik Dijital Egitim Platformu kuruldu.

“Eglen, Kesfet, Ögren” sloganiyla kurulan platform, müfredata bagli olmadan matematigin günlük hayattaki yerini animasyon, video ve etkilesimli içeriklerle sunarak matematigin kesif süreçlerini destekliyor, oyunlarla ögrencilerin sinifta edindikleri kazanimlari pekistiriyor.

Ögrencilerin eglenerek ve kesfederek matematik ögrendigi platformda, konu tekrari için konu özetleri ve konu anlatim videolariyla sinif içi ögrenme süreçleri de destekleniyor.

Platformda; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise matematik ögretmenlerinin sinif içi uygulamalarini desteklemek üzere materyal uygulama örneklerine de yer veriliyor. Platformda bulunan diger tüm içerikleri de sinif içi uygulamalarda ögretmenler, derse baslarken ögrencilerin konuya ilgisini çekmek veya bir konunun geçmisten bugüne gelisimini göstermek amaciyla kullanabiliyor.

Platform, hem ögrenci hem ögretmen hem de velilere hitap ediyor

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, konuya iliskin yaptigi degerlendirmede, ögrencilerin matematigi eglenerek ögrenmesini istediklerini belirterek, bu çerçevede "Matematik Seferberligi" baslattiklarini animsatti.

Yaz okullarinda ilk kez 4. siniftan 12. sinifa kadar ögrencilere matematikle ilgili yaz kursu imkani sunduklarini vurgulayan Bakan Özer, burada ögrencilerin gelistirilen yeni yaklasimlari keyifli sekilde matematikle iliskilendirerek bundan istifade ettiklerini gördüklerini kaydetti.

Özer, sunlari aktardi:

“Matematik Seferberligi çerçevesinde Matematik Dijital Platformu’nu daha önceden kamuoyuna duyurmustuk. Bu, çok daha genis olan ve sadece ögrenciye degil ayni zamanda veliye, ögretmene de hitap eden ve her geçen gün içerikleri zenginlestirilen Matematik Dijital Platformu ögrencilerimizi bekliyor. Okullarin açilmasiyla birlikte ögrencilerimizin yogun bir teveccühü oldugunu görmekten de büyük mutluluk duyuyoruz. Ögrencilerimizi özellikle dijital platformlardaki geçirdikleri sürelerin büyük bir kisminin Matematik Dijital Platformu’nda geçirmelerini ve böylece internet ortaminda geçirdikleri sürelere çok daha verimli sekilde hem egitimdeki kapasitelerini güçlendirme hem de yasam becerilerini güçlendirme anlaminda degerlendirmelerini bekliyoruz.”

Matematik Dijital Egitim Platformu’nu daha da gelistireceklerini belirten Bakan Özer, “Böylece ögrencilerimiz orada çok daha keyifli bir sekilde kesfederek oyun temelli olarak matematik kapasitelerini, becerilerini, kazanimlarini her geçen gün artiracaklar. Ögretmen ve velilerimizden gelen geri beslemelerle de sürekli bu dijital platformu çok daha güçlü hale getirip, egitim sistemimizin en önemli eksikliklerinin bir tanesinde iyilestirmeyle ilgili çok önemli bir adimi atmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Alti ana basliktan olusan platformun "Hayat ve Matematik" bölümü “Ilginç Matematik”, “Doga ve Yasamda Matematik” ile “Matematik Ispatlari” basliklarindan, diger ana basliklari ise, “Tarihsel Gelisim”, “Oyunlar”, “Konular”, “Matematik Materyalleri” ve “Duyurular” bölümünden olusuyor.
Kaynak: İHA