'Istek Sarki' Cinayetine Kurban Giden Müzisyen Onur Sener Son Yolculuguna Ugurlandi

Baskentte çalistigi eglence mekanina gelen kisilerin istek sarkisini söylemedigi gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Sener için cenaze töreni düzenlendi.

'Istek Sarki' Cinayetine Kurban Giden Müzisyen Onur Sener Son Yolculuguna Ugurlandi
Çankaya’daki bir eglence mekaninda meydana gelen olayda, Solist Onur Sener (45), kendisinden istek sarkida bulunan Ilker K.’ye sarkiyi bilmedigi için söyleyemeyecegini belirtti.

Bunun üzerine eglence mekaninin önünde Onur Sener ile Ilker K. ve beraberindekiler arasinda kavga çikti. Kesici bir aletle vücuduna aldigi darbeler sonucu agir yaralanan Sener, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi ve hayatini kaybetti. Olayla ilgili basta Ilker Y. ile Ali G. Semih S., Jale E., ve Gözde G. olmak üzere toplam 5 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerden Ilker K., Ali G., Semih S., tutuklandi. J.E. ve G.G. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Cenaze töreninde göz yaslari sel oldu

Sener için Cebeci Asri Mezarliginda yer alan Ismet Ogultürk Camii’nde cenaze töreni gerçeklestirildi.

Genç sanatçinin cenazesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, Sener’in ailesi ve yakinlarinin yani sira müzik camiasindan pek çok isim yer aldi. Gözyaslari içerisinde son yolculuguna ugurlanan Sener’in cansiz bedeni, kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verilmek üzere defin alanina götürüldü. Sener’in daha önce esinden bosandigi esinden 5 buçuk yasinda bir kiz çocugu ögrenildi.

Anne Sener’den iç sizlatan kelimeler

Oglunu kaybetmenin acisini yasayan Anne Leyla Pinar Sener, “Bütün arkadaslarina her yerde yardimci olan, tüm iyiliklere kosan, hayvan ve insan sevgisiyle doluydu benim oglum. Aslan yürekli ve cesurdu. Herkese bir iyiligi dokunmustur. Kendisine geçmedi bu iyilikler. Oglumu erkenden çaldilar benden” dedi.

Baba Erhan Sener ise, davanin sonuna kadar takipçileri olacaklarini ifade ederek, “Böyle bir ölümü hak etmiyordu. Yapanlari Allah kahretsin. Pesini birakmiyorum. Ne gerekiyorsa o yapilacak. Böyle bir sey bir daha olmasin. Yeter artik. Bu son olsun” diye konustu.

Avukatindan dava süreciyle ilgili açiklama

Sener’in yakin arkadasi olan ve davanin vekili olan Avukat Meltem Banko, “Kendisi birkaç kisinin simarikligi yüzünden vahsice katledildi. Davanin pesini birakmayacagiz ve hepsinin ceza almasi için büyük mücadele verecegiz. Lütfen bu dava siyasallasmasin. Biz Onur Sener davasiyla ilgili toplumun her kesiminden destek almaktayiz. Birlestirici olalim. Hepimizin tek amaci bu canilerin en yüksek cezayi almamalari. Bu sadece Onur Sener’i degil, sahne alan tüm gece müzisyenlerini ilgilendirmektedir. Sanatçilardan destek bekliyoruz. Konserlerine baslamadan önce, dinleyicilerine bu olayi hatirlatsinlar. Gece faaliyet gösteren tüm mekanlarin da bir kez daha gözden geçirilmesi gerekmektedir. Farkli güvenlik zafiyetleri görüyoruz. Lütfen bu konuyu uzakta tutmayalim” seklinde konustu.

“Adalet herkes için lazim”

Sener’in arkadasi Kaan Yalçin ise, “Bir babaya, çok degerli bir müzisyene kiyildi. Davanin takipçisi olacagiz. Bu sadece Onur’un ya da müzisyenlerin degil, gece çalisan bütün emekçilerin en büyük yarasi. Kisini çalistigi kurum burada önemli degil. Adalet herkes için lazim. Bunun siyaset ya da siyasallasmayla bir ilgisi yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA