HDP Binasinin Önüne Yatak Serip Evladi Için Gece Nöbet Tutan Baba Ogluna Çagrida Bulundu

Diyarbakir’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP il binasi önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti gece de devam ediyor. HDP binasinin önüne yatak serip eylemini sürdüren baba Celil Begdas, "Ben çocuguma güveniyorum, insallah kaçip gelir bu hasret biter” dedi.

HDP Binasinin Önüne Yatak Serip Evladi Için Gece Nöbet Tutan Baba Ogluna Çagrida Bulundu
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 127’nci gününde de devam ediyor. Evlat nöbetindeki baba Celil Begdas, 7 gün 24 saat HDP il binasinin önünden ayrilmayacagini belirterek, gece geç saatlere kadar oturma eylemine devam edecegini söyledi.

HDP il binasinin önüne yatak serip nöbet tutan Begdas, “Oglum Yusuf Begdas için burada oturma eylemi yapiyorum. Oglum 5 Mayis 2019’da HDP binasindan daga gitti. Çünkü bu binadan oglumun montu ve kimligi çikti. Defalarca bu durumu HDP’de bulunan yetkili kisilere söyledim. Oglumu geri getirin. Ben bu kapidan kalkmayacagim” dedi.

Hava sartlarina aldiris etmeyecegini ifade eden Begdas, “Ister yagmur, ister tas yagsin, ben yine de burada oturma eylemimi sabah ve aksam sürdürecegim. Çünkü benim cigerim gitmis. Eve gittigim zaman bana bogulma hissi geliyor. Bu yüzden eve gidemiyorum. 24 saat burada evlat nöbetimi sürdürecegim. HDP suçlu oldugu için kepenklerini kapatti. Eger hakli olsaydilar bu çadiri çoktan yikmis olurlardi. HDP’nin artik bu ailelerin yüzüne bakacak yüzü kalmamis. Kaçirilan bütün çocuklar HDP’nin araciligiyla daga gönderilmis. Dagdan gelip kimse sehirden çocuk götüremez. Bunlarin aracisi HDP’dir. Oglum benim halimi illaki görüyordur. Annesi ayri yerde, ben ayri yerde perisan olmusum. Ben çocuguma güveniyorum, insallah kaçip gelir bu hasret biter” diye konustu.

Kaynak: İHA