Bakan Soylu'dan CHP Liderine Tepki Açiklamasi 'Özür Dilemesi Gereken Bir Kisi Varsa Kiliçdaroglu'nun Kendisidir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçoglu’nun "Özür dilemeli" sözlerine tepki göstererek, “Özür dilemesi gereken bir kisi varsa Kiliçdaroglu’nun kendisidir” dedi.

Bakan Soylu'dan CHP Liderine Tepki Açiklamasi 'Özür Dilemesi Gereken Bir Kisi Varsa Kiliçdaroglu'nun Kendisidir'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, İçel’de polisevine düzenlenen terör saldirisi ile ilgili degerlendirmelerde bulundu. Bakanlik basin odasinda açiklamalarda bulunan Soylu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun kendisi hakkinda söyledigi "Özür dilemeli" sözleriyle ilgili de açiklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Bu sabah itibariyla Kiliçdaroglu, İçel Mezit’teki saldiridan sonraki bir takim gelismelerle ilgili kamuoyuna çikip hem CHP’den hem de aziz milletimizden özür dilememi istemistir. Özür dilemesi gereken bir kisi varsa Kiliçdaroglu’nun kendisidir. Hem milletimizden hem sehitlerimizin ruhunu muazzep ettigi için onlarin manevi sahsiyetlerinden özür dilemelidir. Hem gazetecilik kimligi ile terörist kimligini birbiriyle bir araya getirdigi için ve teröristleri aklamak istedigi için özür dilemelidir” diye konustu.

İçel’de polisevine gerçeklestirilen saldiri hakkinda da bilgi veren Soylu, “Saldirinin katliama dönüsmesini engelleyen Sedat Gezer sehit, bir kahraman polisimiz ise gazi olmustur. Saldiriyi gerçeklestiren iki terörist, kahraman arkadaslarimizin, çevredeki diger polislerimizin ve oradaki devriye gezen bekçilerimizin müdahalesi sonucu yaralanmis, ardindan yanlarinda getirdikleri bombalari patlatmalari sonucu parçalanarak etkisiz hale gelmistir” ifadelerini kullandi.

CHP’nin yayinladigi ’Tutuklu Gazeteciler Raporu’na da deginen Soylu, “Kemal Kiliçdaroglu hem bundan 9-10 yil önce bir yüz karasi olan ’Tutuklu Gazeteciler Raporu’nu aklamak, hem PKK terör örgütüne siginarak attigi bu adimlarla bilmeden, anlamadan hem kendisini hem partisini hem de raporu hazirlayanlari ihbar ederek aslinda büyük bir felaketin kendileri için kapisini aralamaktadirlar. Patlamanin ilk anindan itibaren ilk tezviratlar arka arkaya geldi. Birinci tezvirat CHP kadrolarindan, ilk tezvirat ‘ISID’liler yapti’, ikinci tezvirat yine kendi kadrolarindan ‘bir kadin polis cinnet geçirdi ve etrafi tariyor.’ Bunu gerçeklestirerek yapmak istedikleri amaç suydu; PKK eylemini örtmeye çalisacaklardi” seklinde konustu.

Bakan Soylu, ayrica CHP’nin Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda ismi geçen MLKP terör örgütü üyesi Bayram Namaz’in Türkiye Cumhuriyeti’nin operasyonuyla Suriye’de öldürüldügünü dile getirdi. Soylu, DHKP-C terör örgütüne bagli Cihan Gün, Naciye Yavuz isimli teröristlerin de ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda isminin geçtigini ve etkisiz hale getirildiklerini açikladi.

Soylu, listede 91 PKK-KCK’li, 17 MLKP’li, 9 DHKP-C’li ve diger terör örgütleri mensubu oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA