Adalet Bakani Bozdag Açiklamasi 'Türkiye'ye Biden'in Ya Da AB'nin Uyguladigi Stratejiler Sökmez'

Adalet Bakani Bekir Bozdag, ABD Baskani Joe Biden’i elestirerek, “ABD baskani Biden, ‘Dostlarimizla yeni bir strateji uygulayacagiz’ dedi. Ama ben buradan sunu ifade etmek isterim. Türkiye’ye Biden’in ya da AB’nin uyguladigi stratejiler sökmez. Çünkü bu millet kendi taktik ve stratejisini de her daim kendi yapar, kendi uygular” dedi.

Adalet Bakani Bozdag Açiklamasi 'Türkiye'ye Biden'in Ya Da AB'nin Uyguladigi Stratejiler Sökmez'
Adalet Bakani Bekir Bozdag, Bursa programinda son olarak AK Parti Bursa Il Baskanligi’ni ziyaret etti. Ziyareti sirasinda açiklamalarda bulunan Bozdag, “Türkiye’nin gidisini durdurmak isteyenler, kalkinmasini durdurmak isteyenler, esasinda Türkiye’yi durdurmak isteyenler Cumhurbaskanimizi durdurmak isteyenlerdir. Çünkü Türkiye’nin büyük yürüyüsünü durdurmanin yolunun Cumhurbaskanimizi durdurmaktan geçtigini bütün uluslararasi güçler çok iyi biliyor. Terörle mücadeleyi sinirlarin disina aktardik. Oradaki teröristler dahil uluslararasi güçler, bütün çevreler Türkiye’yi istedikleri istikamete sevk etmek için Türkiye’yi durdurmak istiyorlar. Bunun yolu Türkiye’nin liderinin yolununkesmekten geçiyor. Onun için ABD Baskani Biden, ‘Dostlarimizla yeni bir strateji uygulayacagiz’ dedi.

Ama ben buradan sunu ifade etmek isterim. Türkiye’ye Biden’in ya da AB’nin uyguladigi stratejiler sökmez. Çünkü bu milletimiz kendi taktik ve stratejisini de her daim kendi yapar, kendi uygular. Yine de öyle olacaktir” dedi.



“Siyasi istikrar yoksa güven olmaz”

“2023 sandiginda milletimiz bütün hesaplari yeniden yapacak, gerektiginde toplayarak, gerektiginde çarparak, gerektiginde bölerek Türkiye’nin yeni istikametini daha güçlü tayin edecektir. Degerli kardeslerim, Türkiye’nin büyümesinin altinda, gelismesinin altinda pek çok sebep var. Ama en önemlisi siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve bunun dogurdugu güven ortamidir” diyerek sözlerini sürdüren Bozdag, “Eger bir ülkede siyasi istikrar yoksa, güçlü iktidar bulunmuyorsa, iyi yönetim olusmamissa orada güven olmaz. Siz o ülkede huzuru da bulamazsiniz, güveni de bulamazsiniz. Bugün Suriye’de istikrar var mi? Güçlü iktidar var mi? Irak’ta, Afganistan’da, Ukrayna’da, Libya’da var mi? Siz Libya’nin, Ukrayna’nin, Afganistan’in, Suriye’nin en zengini, en kudretlisi olsaniz bir kiymeti var mi? Huzur olmadiktan sonra, istikrar olmadiktan sonra, güven olmadiktan sonra zenginligin, sihhatin de, gücün de, kudretin de size fazlaca bir faydasi yoktur. Bütün bunlar huzur, istikrar, güven ortami içerisinde bize daha büyük fayda saglar. Onun için hep Türk milleti olarak dua ederiz ’Allah devlete, millete zeval vermesin.’ Allah kimseyi yersiz, yurtsuz, vatansiz, bayraksiz, devletsiz birakmasin. Bizim en büyük servetimiz, vatanimiz, devletimiz, bayragimiz, yurdumuzdur. Ve güvenligimizdir, istikrarimiz, istikametimizdir. O yüzden Türkiye’nin istikrarini bozmak isteyenlere Bursalilar firsat vermemektir” diye konustu.



6’li masaya elestiri

6’li masa toplantilarini da elestiren Bakan Bozdag, “Neredeyse bir yil oldu degil mi? Ikinci tura basladilar. Toplaniyorlar, kapida birbirini karsiliyorlar, yemek ikram ediyorlar, konusuyorlar. Ne konustuklarini da dogru dürüst bilmiyoruz. Bir de bildiri yayinliyorlar, dagiliyorlar. Aldiklari bir karar var mi? Yok. Ürettikleri bir proje var mi? Yok. Türkiye’ye taahhüt ettikleri cek-cak disinda bir sey var mi? O da yok. Daha yol haritasi nasil belirleyecekler? Onu çalismak için komisyon kuruyorlar. Geçis süreci nasil yapacaklar? Onu çalismak için komisyon kuruyorlar. Bir isi komisyona havale ettiginizde o isten hayir gelmez. Bunlar bütün isleri komisyonlara havale etmis durumda. Allah muhafaza karar alamayan, karar alacaklari konulari masada gündeme getirip konusma cesareti gösteremeyen, konustuklarinda ortaya çikacak sonuçlardan endise eden bu endiselilerden olusan 7’li masa Allah muhafaza ülke yönetiminde olsa Türkiye ciddi bir sorunla karsi karsiya gelse bunlar toplanip konusup birbiriyle anlasip, birbirini ikna edene kadar ati alan Üsküdar’i geçer” ifadelerini kullandi.

Bakan Bozdag sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye’nin öyle bir zamana ihtiyaci yok. Yeniden koalisyon görüntüsüyle daha seçime gitmeden bakanliklari, bürokratlari, cumhurbaskani yardimcilarini taksim eden bir anlayisla parsel parsel memleketin yönetimini, imkanlarini simdiden taksim edecegiz diyen bir anlayisla karsi karsiyayiz. Kimsenin buna hakki yoktur. Türkiye anayasaya göre yönetilir. Simdiden diyorlar ki ’Biz gelince anayasaya göre yönetim yetkisi disinda bir yetki kullanacagiz.’ Ne demek bu? ’Cumhurbaskani hangi yetkilerini kullanacak, hangi yetkilerini kullanmayacak bunu bir protokole baglayacagiz.’ Ona göre kullanacak. Cumhurbaskaninin yetkileri anayasada yaziyor. Sahsa bagli yetkiler. Bir kismi devredilebilir ama sahsa bagli yetkileri nasil devredecek Cumhurbaskani? Simdi diyorlar ki bunlar ‘Biz gelince anayasayi bir tarafa koyacagiz. Bizim anayasa metni gibi düsünecegiz. Cumhurbaskani anayasadan ziyade bizim yaptigimiz protokole göre ülkeyi yönetecek.’ Daha simdiden anayasayi tanimayacaklarini, anayasaya uymayacaklarini kendi koyduklari protokole göre ülkeyi yöneteceklerini, memleketin bakanliklarini, bürokratlarini nasil taksim edeceklerini düsünen bu kadar parçali bulutlu bir yapidan bu ülkeye hayir gelir mi? Türkiye ne kazandiysa demin dedim siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve bunun dogurdugu güvenden kazanmistir. Bu ortamin bozulmasina lütfen izin vermeyin.”
Kaynak: İHA