Yerin 150 Metre Altinda Cumhuriyet Bayrami Coskusu

Çankiri’da, Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni kentteki turizm çalismalarina farkindalik olusturmak amaci ile yerin 150 metre altinda bulunan ve Hititler döneminden beri tuz elde edilen Yer Alti Tuz Sehri’nde gerçeklestirildi.

Yerin 150 Metre Altinda Cumhuriyet Bayrami Coskusu


Çankiri Valiligi tarafindan Cumhuriyetin kurulusunun 99. yil dönümü dolayisiyla Çankiri Yer Alti Tuz Sehri’nde “Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni” düzenlendi.

Yerin 150 metre altinda, Çankiri Valisi Abdullah Ayaz ve esi Melike Ayaz’in ev sahipliginde gerçeklestirilen kabul törenine çok sayida davetli katildi.

Kamu görevlilerinden sivil toplum temsilcilerine, sehit aileleri ile gazilerden sporcu gençlere, askeri erkandan vatandaslara, muhtarlardan ögrencilere, esnaflardan is insanlarina kadar toplumun çok genis kesimleri törende temsil edildi. Cumhuriyetin 99. yil sevinci ve coskusunun üst düzeyde yasandigi programda, Çankiri Karatekin Üniversitesi ögretim üyeleri ve Çankiri TOBB Fen Lisesi ögrencisi tarafindan misafirlere müzik dinletisi sunuldu.

Alisilagelmis mekanlarin disinda farkli bir konseptle gerçeklestirilen törene katilan davetliler, Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla gerçeklestirilen etkinligin kendileri için unutulmaz bir ani oldugunu belirtti.

Törene katilanlari magara girisinde tek karsilayan ve tüm masalari gezerek davetlilerle sohbet eden Çankiri Valisi Abdullah Ayaz ve esi Melike Ayaz, bu özel gün anisina misafirlerle fotograf çektirdi.

“Burasi sehrimizin en önemli turistik degeri”

Törende konusan Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, farkli bir ortamda Cumhuriyet resepsiyonunu düzenledikleri için heyecanli olduklarini belirterek, “Cumhuriyet resepsiyonunu Çankiri’mizin en önemli turizm degeri olan Yer Alti Tuz Sehri’nde yapmak istedik. Burasi sehrimizin en önemli turistik degeri. Böyle anlamli bir günde burada bulunmaktan hem ben hem de misafirlerimiz memnun. Yer Alti Tuz Sehri’mizin tanitimina katkida bulunup, bu mekani böyle etkinliklerle daha iyi bir sekilde degerlendirelim istedik. Misafirlerimiz olusan atmosferden memnun. Biraz hazirlik sürecinde tereddütlerimiz oldu ama arkadaslarimizin gayretleri olusan ortamdan çok memnunuz. Resepsiyon için sehirdeki en uygun yeri seçtigimizi düsünüyoruz. Milletimiz için çok önemli bir gün. Burasi da sehrimiz için çok önemli bir yer. Ikisini bulusturmus olduk” dedi.

Kaynak: İHA