Sinop'ta Cumhuriyet'in 99. Yili Coskusu

Sinop’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ve Cumhuriyet’in kurulusunun 99. yildönümü coskuyla kutlandi. Komandolarin tüfekli gösterisi ve tören geçisinde renk renk süslenen araçlar ilgiyle izlendi.

Sinop'ta Cumhuriyet'in 99. Yili Coskusu
Sinop Iskele Meydani’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinlikleri renkli anlara sahne oldu. Törende komandolarin tüfekli gösterisi büyük alkis topladi. Tören geçisinde kurumlarin bayraklarla süsledigi araçlarin yani sira esnaflar da kendi süsledikleri araçlarla geçise katildi.

Renk renk süslenen araçlar ilgiyle izlendi.

Törende günün anlam ve önemi konusmasini yapan Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikarak Milli Mücadele’yi baslatip, 29 Ekim 1923’te de ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun irade olan Cumhuriyet iradesidir’ diyerek ilan ettigi Cumhuriyet, milletimize birakilmis en büyük miras ve vazgeçilmez bir degerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Cumhuriyet projesi, devletin sekliyle ilgili bir degisim olmanin ötesinde, daha büyük bir degisime tekabül etmektedir” diye konustu.

Türkiye’nin kuruldugu günden bugüne büyük gelismeler kat ettigini ve bu gelismelerin devam edecegini vurgulayan Vali Karaömeroglu, “Cumhuriyetimizin 100. Kurulus yildönümünde yani 2023’te dünyanin en büyük ve en güçlü ülkeleri arasinda ki yerimizi almak çok da uzak bir hedef degildir. Bugünün anlam ve önemine binaen yapmamiz gereken sey, hem sahip oldugumuz degerlerin muhasebesini yapmak, hem de ileriye dogru bakmaktir. Bugün, her zamankinden daha çok çalismaya, özgüvene, milli birlik ve dayanismaya ihtiyacimiz var” seklinde konustu.

Ögrenciler tarafindan Cumhuriyet Bayrami ile ilgili siirlerini okudu, gösteri gruplarinin yaptigi halk oyunlari ve spor gösterileri begeni topladi. Düzenlenen tören geçisinde okullarin ardindan elleri üzerinde yürüyen sporcu ögrenci, kurumlarin bayraklarla süsledigi resmi araçlar ve çesitli meyvelerle donatilmis manav araci büyük alkis aldi.
Kaynak: İHA