Çekmeköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Cosku Ile Kutlandi

Çekmeköy Kaymakamligi ve Çekmeköy Belediyesinin organize ettigi fener alayina binlerce vatandas katildi.

Çekmeköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Cosku Ile Kutlandi
Kaymakamligin ve belediyenin organize ettigi fener alayi yürüyüsüne Çekmeköy Kaymakami Adem Arslan, Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandas katildi.

Bando takimi esliginde yaklasik bir saat süren fener alayi yürüyüsünde vatandaslar doyasiya eglenip bolca hatira fotograflari çekti. Tasdelen Turgut Özal Caddesi boyunca devam eden yürüyüs sonunda dakikalarca süren bir havai fisek gösterisi yapildi.

Baskan Ahmet Poyraz, “Öncelikle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaslarina Rabbimden rahmet diliyor, minnetle yad ediyorum. Sonrasinda bu ülke için hizmet eden Basbakanlarimiza, Cumhurbaskanlarimiza Hakk’in rahmetine kavusmus devlet adamlarimiza Rabbimden rahmet diliyorum. 99. yilini kutladigimiz bugün Cumhuriyet’in son 20 yilinda bu ülkede her noktada emegi geçmis ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskani olan Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. 2023’de 100. yilini kutlayacagimiz cumhuriyetimiz için bir 100. Yil Marsi hazirliyoruz. Günlerce beraber etkinlikler yapip muhtesem bir 100. yili Çekmeköy hemsehrilerimizle birlikte kutlayacagiz” dedi.

Cumhuriyet Bayrami kutlamasina katilan Zeynep Inal, "Öncelikle Belediye Baskanimiz Ahmet Poyraz Bey’e böyle güzel organizasyon sundugu için bizlere çok tesekkür ediyorum. 99. yilimizi bu kadar güzel kutladigimiza göre 100. yilimizi daha güzel kutlayacagimiza inaniyorum. Var olsun Cumhuriyet, Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Ayhan Koca adli vatandas ise, “Güzel bir programdi, yasadigimiz yerde bu tip etkinliklerin olmasi sevindirici. Türk halkinin Cumhuriyet Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin bundan sonrasi yillarda da çok daha güçlenerek devam etmesini ümit ve hayal ediyorum” ifadelerini kullandi.

Faruk Mert Tasdemir isimli vatandas da, "Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami. Ülkemizin kurulusunun 99. yilindayiz. Çekmeköylü vatandaslarimizla belediyemizin organize ettigi bir programda bulustuk. Bayraklarimizla, isiklarimizla, mesalelerimizle, havai fiseklerimizle Tasdelen’i boydan boya yürüdük. Emegi geçen basta belediye baskanimiz olmak üzere kiymetli yöneticilerimize, belediye personellerimize çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA