Canli Bombanin Üzerine Atlayarak Faciayi Önlemisti Açiklamasi Olayin Üzerinden 11 Yil Geçti, Acisi Hala Geçmedi

Bingöl’de 29 Ekim 2011’de gerçeklesen canli bomba saldirisinda teröristin üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan Hatice Belgin’in esi Kadri Belgin, "Biz acimizi unutamayiz, o hep içimizde kalacak. Ne kadar aciliysak da o kadar da gururluyuz, gurur vericidir” dedi.

Canli Bombanin Üzerine Atlayarak Faciayi Önlemisti Açiklamasi Olayin Üzerinden 11 Yil Geçti, Acisi Hala Geçmedi
Bingöl’de 29 Ekim 2011 yilinda merkez Genç Caddesi PTT Kavsaginda bayram alisverisine çikan Hatice Belgin, bu sirada kadin teröristi fark edip canli bombanin üzerine atlamis, olayda Belgin, oglu Veysel Belgin ve Mehmet Çibik hayatini kaybetmis, 21 kisi de yaralanmisti. Kadin teröristin eylemini fark edip üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan Hatice Belgin’in esi Kadri Belgin, aradan 11 yil geçmesine ragmen acilarini unutmadiklari ancak her zamanda gururlu olduklarinin altini çizdi.

"Gurur verici bir olay oldugu için acimizi bastiriyor, teselli oluyor"

Yasanan olayin hem aci hem de gurur verici oldugunu vurgulayan Belgin, "Biz acimizi unutamayiz, o hep içimizde kalacak. Ne kadar aciliysak da o kadar da gururluyuz, gurur vericidir. Sehit yakini olmak da ayri bir duygudur, onu ancak yasayanlar bilir. Olayi yasamayanlar zamanla bunu unutabilir ama biz unutamayiz. O aciyi biz her gün yasiyoruz. Onlar bu dünyada görevini yaptilar. Bu ülke için bu vatan için millet için bayrak için halki için görevini yerine getirdiler. Ondan dolayi biz gururluyuz, keske böyle bir sey bize de nasip olsa. Her aksam kafayi yastiga koydugumuzda gözümüzün önündedir, onlari unutmak mümkün degildir. Psikolojik olarak belki kendimizi kaybedebilirdik ama iste gurur verici bir olay oldugu için acimizi bastiriyor, teselli oluyor" diye konustu.



"Biz kahraman bacimiz ile gurur duyuyoruz"

Sehit Hatice Belgin ve oglu Veysel’in kabirlerini ziyaret ederek karanfil birakip dua eden Bingöl Sehit Aileleri Gazileri ve Insan Haklari (BISHAK) Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Vahap Baysal, onlarin birer kahraman oldugunu söyledi.

Baysal, "2011 yilinda 29 Ekim Cumhuriyet Bayraminda Hatice bacimiz Veysel oglu ile çarsida bayram alis verisini yapiyordu. Dükkândan çikinca bombaciyi fark etti. Hiç gözünü kirpmadan vatan, bayrak, devlet için bombacinin üzerine atlayip canli bomba patladi. Bir sehidimiz daha vardi, Hatice bacimiz bir evladi daha yaralandi. Hatice bacimiz eger bu kahramanligi yapmasaydi, eli kanli PKK terör örgütü 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayrami’nda meydanda bombayi patlatmayi düsünüyorlardi. Kahraman bacimiz buna engel oldu. Biz kahraman bacimiz ile gurur duyuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA