Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Cumhuriyet Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Bingöl’de de büyük bir coskuyla kutlandi.

Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi
Cumhuriyetin kurulusunun 99. yil dönümü programlari çerçevesinde tören Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama mesajinin okunmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. K. Albay Necdet Durak ve Belediye Baskan V. M. Sait Kolak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayraminin 99. yil dönümü kutlamalari çerçevesinde kurum müdürleri, askeri erkan ve siyasi parti temsilcilerinin katildigi törende tebrikleri kabul etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama programi daha sonra Sehir Stadyumundaki tören ile devam etti. Burada konusan Vali Ekinci, ‘’Bugün, milletimizin karakterine ve geleneklerine en uygun idare biçimi olan cumhuriyetimizin kurulusunun 99. yilini kutlamanin gururunu ve coskusunu yasiyoruz. Bu anlamli günde öncelikle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, kanlariyla bu topraklari bizlere vatan yapan aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla yâd ediyor; sizleri en kalbi duygularla, sevgi, saygi ve muhabbetle selamliyorum. Bu topraklari bizlere vatan kilan sehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarimizi bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Milletimiz, memleketimiz, cumhuriyetimiz, sonsuza kadar hür yasasin. Hepimizin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun’’ dedi.

Program, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün atletizm, karate ve Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin halk oyunlari gösterisi ile sona erdi.

Törene Vali Kadir Ekinci’nin yani sira 49. Komando Tugay Komutan V. K. Albay Necdet Durak, Belediye Baskan V. M. Sait Kolak, Bingöl Cumhuriyet Bassavcisi Ümit Uslu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, ögretmen ve ögrenciler ile vatandaslarimiz katildi.

Kaynak: İHA