99 Yasindaki Ninenin Kürsüden Okudugu Siirler Kutlamalara Damga Vurdu

Konya’nin Hüyük ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina 99 yasindaki Zeynep Bardakçi’nin okudugu siirler damgasini vurdu.

99 Yasindaki Ninenin Kürsüden Okudugu Siirler Kutlamalara Damga Vurdu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 99.yildönümü tüm yurtta oldugu gibi Hüyük ilçesinde de düzenlenen çesitli etkinlik ve törenlerle kutlaniyor. Hüyük’te de bayram kutlamalari düzenlenen programlarda büyük bir coskuya sahne oldu. Hüyük’te Ilçe Kaymakamligi tarafindan düzenlenen fener alayi yürüyüsünün de gerçeklestirildigi bayram kutlamalari Durmus Akkus Anadolu Lisesi’nin bahçesinde yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan törenlerde Hüyük Kaymakami Hasan Çimer ve Belediye Baskani Mehmet Çigdem’in ilçe halkinin ve ögrencilerin cumhuriyet bayramini kutlamasini müteakip törenlerde günün anlam ve önemine iliskin konusmalar yapildi, siirler okundu.

Hüyük’te yasayan ve bayram kutlamalarini izlemek için ailesi tarafindan okul bahçesine getirilen 10 Mart 1923 dogumlu oldugu belirtilen 99 yasindaki 3 çocuk annesi ve 4 torun sahibi Zeynep Bardakçi’nin kürsüye davet edildikten sonra okudugu “Bayrak” ve “Atatürk” siirleri kutlamalara adeta damgasini vurdu. Seslendirdigi siirleri oldukça begeni toplayan Bardakçi, okudugu dizelerin ardindan dakikalarca vatandaslar ve ilçe protokolünden alkis aldi.

Törene, Kaymakam Hasan Çimer, Ilçe Belediye Baskani Mehmet Çigdem, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, muhtarlar, gaziler, ögrenciler, vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA