1923 Motor Tutkununun Cumhuriyet Coskusu Görsel Sölene Dönüstü

İçel’in Erdemli ilçesinde Cumhuriyet Bayrami 1923 motor tutkununun katilimiyla düzenlenen konvoyla kutlandi.



1923 motor tutkunu, Erdemli Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte ilk olarak ilçe merkezindeki Erdemoglu Bulvari’nda bir araya geldi. Ardindan da belirlenen güzergahta konvoy düzenlendi.

Motosiklet tutkunlarinin yani sira adeta görsel sölene dönüsen konvoyu izleyenler de Cumhuriyet coskusunu doyasiya yasadi. Konvoyu balkonlarindan izleyen vatandaslar alkislarla konvoya destek verdi.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “Bugün Cumhuriyet coskusunu Erdemli’de motorlu guruplarimizla paylasiyoruz. 1923 tane motorcumuzla Cumhuriyet coskusunu en güzel sekilde en mükemmel sekilde icra edecegiz. Ben katilan gençlerimize Cumhuriyeti, aydinlik Türkiye’mizi yarinlara emanet edecek oldugumuz gençlerimizin ciddi bir katilimi, ciddi bir teveccühü var. Bu da gösteriyor ki yüce Türk milletinin gelecegi garanti altinda. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum, Erdemlimizi tebrik ediyorum. Erdemli’mize yarasan, Erdemli’mize yakisan bir güzelligi insallah burada en güzel sekilde, en mükemmel sekilde sergileyecegiz. Herkesin Cumhuriyet Bayrami’ni cani gönülden tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde insallah” diye konustu.



Yediden yetmise herkes Cumhuriyet coskusuna katilim sagladi. Korteje ata yadigari motoruyla geldigi için mutlu oldugunu ifade eden Ömer Bakkal, “Kortejimize ata yadigâri motorumuzla geldim, Cumhuriyet bize atalarimizdan kaldi, daha nice 99 yillara geçirmek dilegiyle” diye konustu.

Böyle bir organizasyona katildigi için çok heyecanli oldugunu ifade eden Hasan Yilmaz ise, “Mutluyuz, elimizden geleni yapacagiz, gösterisini, sovunu yapacagiz. Belediyemize de tesekkür ederiz bize böyle bir sey sundugu için” dedi.

Mustafa Küçük de gençler için çok güzel bir etkinlik oldugunu belirterek, “1923 motorla Cumhuriyetimizi kutluyoruz” diye konustu.

Cumhuriyetin 99. yilini kutladiklari için gururlu oldugunu anlatan Veli Can da, “Cumhuriyetimizin 99 yilinda gururluyuz, mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA