Hamsilos'un Güzelligine Güzellik Katan Çalismalarda Sona Gelindi

Sinop’ta essiz dogasi ve manzarasiyla görenleri kendine hayran birakan Hamsilos Koyu’nun güzelligine güzellik katmak için baslatilan bisiklet ve yürüyüs yolu projesinde son hazirliklar yapiliyor.

Hamsilos'un Güzelligine Güzellik Katan Çalismalarda Sona Gelindi
Sinop Il Özel Idaresi tarafindan, orman ile denizin bulustugu essiz Hamsilos Koyu’nda bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek amaciyla hazirlanan bisiklet ve yürüyüs yolu projesinde son hazirliklara geçildi. Özellikle yaz aylarinda binlerce turistin ziyaret ettigi bölge, yapilan yeni düzenlemelerle dört mevsim, gece ve gündüz ziyaretçi agirlayabilecek duruma getirildi.

Asfalt zemin ile bisiklet ve yaya yolunun tamamlanmasinin ardindan çevre düzenlemeleriyle devam eden proje, kasim ayinin sonunda tamamlanacak.

Bölgenin turizmde daha cazip hale gelmesi için çalistiklarini söyleyen Sinop Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil, Hamsilos Tabiat Parki mevkisinde mart ayinda yürüyüs, bisiklet ve araç yolu çalismalarina basladiklarini ve son asamaya geldiklerini kaydetti.

Çinkil, “Burasi özellikle yaz aylarinda ziyaretçi akinina ugruyor. Çünkü çok özel, oksijeniyle, yesille mavinin adeta hayat buldugu bir tarafta deniz diger tarafta ormaniyla özel bir alan. Misafirlerimizi daha rahat ettirebilmek adina burada çalismalarimizi tamamladik. Simdi artik peyzaj çalismalari asamasindayiz” diye konustu.



Dört mevsim, gece gündüz ziyaretçi alacak

Genel Sekreter Çinkil, yeni kurulan yasam alanlariyla bölgenin dört mevsim, gece ve gündüz de ziyaret edilebilecegini belirterek, “Tabi burada sadece bir yürüyüs ve bisiklet yolu alani olusturmadik, gece aydinlatmalariyla, yerlestirdigimiz sportif aletlerle ve diger sosyal alanlariyla bir yasam alanini hayata geçirmis oluyoruz. Burasi daha çok yaz aylarinda ziyaretçi aliyordu ama yapmis oldugumuz düzenlemeyle dört mevsim her an ziyaretçi alinabilecegi bir alan olusturduk. Özel tercih ettigimiz aydinlatma sistemiyle de sadece gündüz degil gece de hosça vakit geçirilebilecek alan olusturuyoruz” seklinde konustu.

Çinkil, Hamsilos’un güzellestirme projesinde Kasim ayinin sonunda çalismalarin tamamlanacagini söyledi.

Kaynak: İHA