FETÖ'nün Firari Üyelerini Yurt Disina Kaçiran 2 Süpheli Tutuklandi

Osmaniye’de FETÖ/PDY’nin firari üyelerinin yasa disi yollardan Yunanistan’a kaçmalarini yardimci olduklari iddia edilen ve KHK ile kamu görevinden çikarildiklari belirlenen 2 süpheli tutuklandi.

Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Sube ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY’nin mahrem yapilanmasi içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle haklarinda adli islemler bulunan ve yargilamalarina devam edildigi belirlenen D.A. ve A.K. isimli süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti. Çalismalar neticesinde Milli Egitim Bakanligi bünyesinde ögretmen olarak görevliyken KHK çerçevesinde kamu görevinden çikarildiklari da tespit edilen D.A. ve A.K. isimli sahislarin firari örgüt üyelerinin yasa disi yollarla Yunanistan’a kaçmalarini yardimci olduklarini belirledi. Süphelilerin, 22 Ekim günü Osmaniye’den hareketle önce Istanbul’a oradan da Yunanistan sinirinda bulunan Edirne’nin Kesan ilçesine geçtikleri, burada yürüttükleri faaliyet sonrasi da yine ayni güzergahtan kara yoluyla Osmaniye’ye dönüse geçtikleri sirada düzenlenen operasyonla Osmaniye Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde yakalanarak gözaltina alindi. Süphelilerin üzerlerinde yapilan aramada da toplamda 4 bin 800 euro ele geçirildi.

TEM Sube Müdürlügü’nde islemleri tamamlanan D.A. ve A.K. isimli süpheliler sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA