Bin Metrelik Türk Bayragi Açildi Açiklamasi Vatandaslar, Cumhuriyet Bayrami Coskusunu Yasadi

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yüzlerce vatandas, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinda bin metre uzunlugundaki Türk bayragiyla yürüyüs yapti. Kutlamalar, havai fisek gösterisiyle son buldu.

Bin Metrelik Türk Bayragi Açildi Açiklamasi Vatandaslar, Cumhuriyet Bayrami Coskusunu Yasadi
Kirikkale’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99’uncu yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Yahsihan ilçesinde kaymakamlik ve belediye tarafindan etkinlik düzenlendi.

7’den 70’e vatandas, bin metre uzunlugundaki Türk bayragiyla Devlet Bahçeli Bulvari’ndan Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüdü.

Marslar esliginde yürüyen vatandaslar, Cumhuriyet Bayrami’ni coskulu bir sekilde kutladi. Kaymakam Ender Faruk Uzunoglu, Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Evren ve protokol üyeleri de vatandaslarla birlikte yürüyüse katildi.

Kutlamalar, bando ekibinin seslendirdigi marslarin ardindan havai fisek gösterisiyle son buldu. Belediye tarafindan da etkinlige katilan vatandaslara çorba ikrami yapildi.

Etkinlige katilan vatandaslara tesekkür eden Kaymakam Ender Faruk Uzunoglu, "29 Ekim yani Cumhuriyet Bayrami siz katilinca daha güzel oluyor. Biz kendi aramizda yapinca hiç bir anlami olmuyor. Cumhuriyet ancak sizlerle güzel. Gençler siz Atatürk’ün dedigi gibi ’Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek, ilerletecek sizlersiniz’ diyor. Insallah daha güzel daha mutlu bir cumhuriyete gidecegiz. Cumhuriyet Bayrami’niz kutlu olsun. Sag olun var olun" dedi.

Yahsihan ilçesinin cumhuriyetin kurulusunda önemli bir yere sahip oldugunu ifade eden Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, "Cumhuriyet’in kurulusunda önemli bir yere sahip olan Yahsihan ilçesinde bugün Türkiye’nin dört bir yanindan 81 vilayetin temsilcisi gençlerle beraber Yahsihan halkiyla beraber cumhuriyetin coskusuna eslik ediyoruz. Kurtulus Savasi’nda toplanan levazimlar Yahsihan’a geliyor. Yahsihan’dan da cepheye gidiyor" diye konustu.

Türkyilmaz, "Bugün burada gördügünüz gibi 81 vilayetten gelmis gençlerle beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet muhafaza olacagini inandirdilar. Bu cosku, tüylerimi diken diken ediyor. Emegi geçen basta sayin kaymakamimiz olmak üzere tüm belediye çalisanlarina da tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA