Ates Açiklamasi 'Diyarbakir Cezaevinin Kapatilmasi, O Dönemi Yasayan Herkesi Mutlu Etti'

Akil Gençler Genel Baskani Delil Ates, Diyarbakir Cezaevinin kapatilmasinin hem o dönemi yasayanlari hem de o dönemin acisini yasayan herkesi mutlu ettigini söyledi.

Ates Açiklamasi 'Diyarbakir Cezaevinin Kapatilmasi, O Dönemi Yasayan Herkesi Mutlu Etti'
Ates, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Diyarbakir zindanlarinin insanlik disi iskencelerin yasandigi cezaevi olarak Kürt halkinin zihninde en karanlik yerde bulundugunu ifade etti.

Geçmiste acilara, zulümlere, kötü hatiralara konu olan Diyarbakir Cezaevinin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in müjdesiyle Kültür Bakanligina devredilerek müze olmasi yönünde çalismalara baslandigini hatirlatan Ates, "1980 darbesi sonrasi 4 yil Diyarbakir cezaevinde kalip en agir iskenceleri gören bir babanin oglu olarak bu kararin tarifsiz mutlulugunu yasiyorum. Ve inaniyorum ki, bu karar hem o dönemi yasayanlari hem de o dönemin acisini yasayan herkesi mutlu etmistir. Her alanda devrim yapan Cumhurbaskanimiza, Diyarbakir Cezaevinin müze olmasi dogrultusunda gösterdigi çabadan dolayi tesekkür ederim. Diyarbakir Cezaevinde bizzat ailemin de yasadigi en büyük zorluk Kürtçe konusamamalariydi. Bundan dolayi da kötü muamelelere maruz kalmalariydi. Bugün ne Diyarbakir Cezaevi var ne de Kürtçe konusmanin önünde engel" dedi.

Kaynak: İHA