Artvin'de Üniversite Ögrencileri Ekoturizm Yolunda Yürüyüs Yapti

Artvin’deki Çoruh Ekoturizm Yolu dogaseverler için farkli alternatifler sunuyor. 300 Üniversite ögrencisi parkuru gezerek doganin tadini doyasiya çikartti.

Artvin'de Üniversite Ögrencileri Ekoturizm Yolunda Yürüyüs Yapti
Artvin Orman Bölge Müdürlügümüzce hazirlanan ve içerisinde bisiklet yolu, asma köprüler, çesmeler ve seyir teraslarinin yer aldigi 52 kilometrelik ‘Çoruh Ekoturizm Yolu’, bu kez Artvin Çoruh Üniversitesi ögrencilerine ev sahipligi yapti. Dogal yapiyi bozmadan hazirlanan Çoruh ekoturizim yolunun, Hatila Vadisi-Marina hattinda gerçeklestirilen yürüyüse Artvin Çoruh Üniversitesi, Orman Fakültesi, BESYO, Artvin MYO Ormancilik Programi ögrencileri olmak üzere 300 ögrenci katildi.

Doyasiya zaman geçiren ögrenciler ahsap köprüleri, seyir teraslari, selalelerin yani sira bölgeye has bitki ve agaçlar bol bol fotograf çekerek kayit aldilar.

Hatila Vadisinden baslayan programa eslik eden Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ögrenciler bögle hakkinda bilgiler verdi. Özkaya, güzergah boyunca görülebilecek ve fotograflanabilecek farkli noktalari ögrencilere tanitti.

Artvin Çoruh Üniversitesi Ögretim Üyesi ayni zamanda Beden Egitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sinan Güner yaptigi açiklamada "Artvin Orman Müdürlügü tarafindan yapilan 52 kilometrelik ekoturzim yolunun 6.5 kilometrelik bölümünü kapsayan, Hatila Vadisi-Marina hattinda ögrencilerle yürüyüs yaptik. Çok güzel bir hava vardi. Orman Fakültesi, BESYO, Artvin MYO Ormancilik Programi ögrencileri olmak üzere 300 ögrenci katildi.

Hem uygulama yaptik hem de eglendik güzel bir gün geçerdik” dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Dr. Ögretim üyesi Gamze Ünaldi ise “Suan mevsim olarak doganin neredeyse 5 rengini görebiliyoruz. Türkiye’nin dört bin yanindan gelen ögrencilerimiz var. Bu tarz etkinlikler onlar için hem oryantasyon anlaminda degerli hem de buradaki kültürü yapiyi tanimalari açisindan çok degerli bir yer kapliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA