Kastamonu Üniversitesi'nin Akademisyenleri 'Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari' Listesinde

Kastamonu Üniversitesi’nden 39 akademisyen, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafindan hazirlanan “Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari” listesine girdi.

Stanford Üniversitesi’nden bilim adamlarinin her yil dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi liste, bilimsel, teknik ve tibbi içerik konusunda uzmanlasmis Hollanda merkezli yayincilik sirketi olan Elsevier tarafindan yayimlandi. Ayrintili ölçütlere göre siralanan listede, “yillik etki” kategorisinde toplam 200 bin 409 bilim adami degerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi listeye Türkiye’den toplam bin 202 bilim adami dahil oldu.

Kariyer analizinin yapildigi ve son 5 yillik yayinlarin atif etkisine göre dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi “kariyer boyu etki” kategorisinde ise degerlendirmeye alinan toplam 195 bin 605 kisi arasinda Türkiye’den toplam 897 bilim adami yer aldi.

Kastamonu Üniversitesi de, 2021 yili Dünyanin en etkin bilim insani listesi “Kariyer Boyu Etki” ve “Yillik Etki” listelerinde yer alarak büyük bir basariya imza atti.

Google Scholar’daki "H-Index", "i10 Index" puanlari ve alintilanma sayilari ele alinarak bilim insanlarinin son bes yildaki verimlilik kat sayilarini gösteren çalisma olan The AD Scientific Index’in World Scientist and University Rankings 2023 sonuçlari yayimlandi. Açiklanan siralamaya göre "H-Index"i 15 ve üstü olan Kastamonu Üniversitesinden 39 ögretim üyesi, "World Scientist and University Rankings" 2023 listesindeki siralamada yer aldi.

Üniversiteler ve kurum siralamalarinin da ayrica açiklandigi listede Kastamonu Üniversitesi, 253 Türk üniversitesi ve kurumu arasinda 72’nci, 141 devlet üniversitesi ve devlet kurumlari arasinda ise 49’uncu sirada yer aldi.

2000 yilindan sonra kurulan 127 üniversitenin degerlendirildigi siralamada ise Kastamonu Üniversitesi, 25’inci siraya yerlesti.
Kaynak: İHA