Ocak Partisi Baskan Vekili Güngör Açiklamasi 'Parti Kurulma Bilgisini Göndermemize Ragmen Geri Dönüs Almadik'

Ocak Partisi Baskan Vekili Ibrahim Gökhan Güngör, “Partimizin kurulma bilgisini e-posta ortaminda bildirdik ardindan posta yoluyla da tüm evraklarimizi gönderdik. Aradan geçen sekiz aya ragmen tarafimiza hiçbir bilgi verilmemistir” dedi.

Ocak Partisi Baskan Vekili Güngör Açiklamasi 'Parti Kurulma Bilgisini Göndermemize Ragmen Geri Dönüs Almadik'
Ocak Partisi Genel Baskan Vekili Ibrahim Gökhan Güngör basin açiklamasi düzenledi.

Güngör, Ocak Partisi Genel Merkezi’nde yaptigi açiklamada parti kurulma bilgisini Içisleri Bakanligina sekiz ay önce e-posta ortaminda ve posta yoluyla bildirmelerine ragmen alindi belgesinin henüz verilmedigini belirtti.

Güngör iddiali olduklarini ve seçimlere en az 500 bin üye ile katilim saglayacaklarini vurgulayarak, “Partimizi kurduk ancak alindi belgemizi alamadigimiz için üye yapamiyoruz. Türkiye’de baska yeni siyasi partiler de kurulmustur bu siyasi partilere bir gün içinde alindi belgesi verildigini tespit ettik, Ocak Partisi’ne karsi bu sekilde önleyici davranis neyin nesidir bilmek istiyoruz” diye konustu.

Demokratik toplumlarda ve ülkelerde siyasi hareketlerin engellenmeye çalisilmasinin söz konusu olmadigini belirten Güngör, “Ülkemizde PKK’yla FETÖ’yle resmen iliskisi olan siyasi partilere bu kadar engel olunmak istenmemisken, Ocak Partisi’ne alindi belgesi verilmemesi tüm kamuoyunun ve Türk milletinin vicdanina havaledir” ifadelerini kullandi.

Güngör konusmasinin ardindan basin mensuplarina tesekkür ederek basin toplantisini sonlandirdi.
Kaynak: İHA