Meksika'yi Vuran Roslyn Kasirgasi'nda Can Kaybi 4'E Yükseldi

Meksika’nin batisini vuran Roslyn Kasirgasi’nda hayatini kaybedenlerin sayisi 4’e yükseldi.

Roslyn Kasirgasi’nin dün kategori 3 seviyesinde Meksika’nin Nayarit eyaletindeki Santiago Ixcuintla sehrinde karaya vurmasinin ardindan can kayiplari yasanmaya devam ediyor. Nayarit eyaletinin yani sira Sinaloa ve Jalisco eyaletlerinin bazi kesimlerinde de etkili olan kasirga sonucu sel, toprak kaymalari ve firtina meydana gelirken, ülkede kasirga nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisinin 4’e yükseldigi bildirildi.

Hayatini kaybedenlerden 1’inin temizleme çalismalarina katilan polis memuru oldugu ve kalp krizi geçirdigi belirtilirken, 2 kadin ve 80 yasindaki bir adamin ise sel ve firtina nedeniyle yasanan kazalarda hayatini kaybettigi bildirildi.

Roslyn Kasirgasi’nin neden oldugu sel ve firtina sonucu bölgede çok sayida agaç ve elektrik diregi devrilirken, bazi kasabalara giden yollar ulasima kapandi.

Kasirga 136 bin kisiyi elektriksiz birakti

Meksika Federal Elektrik Komisyonu (CFE) elektrik hatlarinda olusan hasar nedeniyle 136 bin vatandasin elektriginin kesildigini açiklarken, kesintileri gidermek için 800’den fazla isçinin çalistigini belirtti.

Yerel yöneticiler, kapanan yollarin tekrar ulasima açilmasi, devrilen agaçlarin kaldirilmasi ve tikanan kanalizasyonlarin onarilmasi amaciyla temizlik çalismalarinin da sürdügünü ifade etti.

Kaynak: İHA