Frankfurt Baskonsolosu Tunçer'den FETÖ Yandaslarinin Saldirisina Ugrayan Gazeteciye Geçmis Olsun Ziyareti

Türkiye’nin Frankfurt Baskonsolosu Erdem Tunçer, Frankfurt Kitap Fuari’nda FETÖ yandaslarinin saldirisinda ugrayan gazeteci Ismail Erel’e geçmis olsun ziyaretinde bulundu. Baskonsolos Tunçer, "Bu olay ciddiye alinmazsa Almanya için de ciddi bir mesele olarak karsimiza çikar" dedi.

Frankfurt Baskonsolosu Tunçer'den FETÖ Yandaslarinin Saldirisina Ugrayan Gazeteciye Geçmis Olsun Ziyareti
Almanya’nin Frankfurt kentinde 74’üncüsü düzenlenen ve dünyanin en büyük kitap fuari olan Frankfurt Kitap Fuari’nda terör örgütü FETÖ yandaslari dün gazeteci Ismail Erel’e saldirdi. Erel’in telefonunu zorla elinden almaya çalisan FETÖ yandaslari, Erel’i elinden yaraladi. Olayin ardindan Türkiye’nin Frankfurt Baskonsolosu Erdem Tunçer, FETÖ yandaslarinin saldirisina ugrayan Erel’e evinde geçmis olsun ziyaretinde bulundu. Saldirinin ardindan Alman makamlari nezdinde gerekli girisimlerde bulunduklarini belirten Tunçer, "Alman muhataplarimiz nezdinde gerekli girisimleri yapmaya devam edecegiz. Çünkü bu sadece Türkiye’nin ugrastigi bir mesele degildir. Eger ciddiye alinmazsa Almanya açisindan da ciddi bir mesele olabilir. O bakimdan Alman muhataplarimizi da bu konuda sürekli uyariyoruz" dedi.



"Alman yargisi saldirinin hesabini soracak"

Erel ise yaptigi açiklamada, "Haber yapmak için kitap fuarina gittigimizde bir etkinlik dikkatimizi çekti ve bu etkinligin de haberini yapmak istedik. Arkadaslarimizla birlikte çalismaya basladigimiz anda FETÖ’cülerin tacizleri basladi.

Ellerindeki cep telefonlarini burnumuzun dibine kadar sokacak sekilde çekim yapmamizi engellemeye çalistilar” dedi.

FETÖ yandaslarinin hedeflerinin sinirlerini bozarak fiziki bir müdahaleyi provoke etmek oldugunu aktaran Erel, “Biz bu provokasyona gelmedik. Gayet rahat ve sakin davrandik. Biz çekime devam ederken fiziki bir saldiriya maruz kaldik. Saldiriyi gerçeklestiren kisi, Fethullah Gülen’in Almanya sözcüsü olarak tanimlayan Ercan Karakoyun hakkinda suç duyurusunda bulunduk. Hastaneye giderek darp raporu aldik. Olay çok büyük tepki çekti. Basin yayin birlikleri arayarak geçmis olsun dileklerinde bulundular” dedi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun da kendisini arayarak geçmis olsun dileklerini ilettigini belirten Erel, “Ayni sekilde Berlin Büyükelçimiz telefonla aradilar. Bundan sonra hukuki bir süreç baslayacak. Ercan Karakoyun’a uyguladigi bu siddetin hesabini Almanya yargisi soracaktir" dedi.

Kaynak: İHA