Osmaniye'ye Içme Suyu Ve Kanalizasyon Hatti Dösenecek

Osmaniye Belediyesi tarafindan projelendirilen ve hayata geçirilen Merkez Içme Suyu ve Kanalizasyon Sebeke Hatti imza töreni gerçeklesti. Proje çerçevesinde 351 kilometre içme suyu hatti ile 470 kilometre kanalizasyon hatti dösenecek.

Osmaniye'ye Içme Suyu Ve Kanalizasyon Hatti Dösenecek
Osmaniye tarihinin en büyük alt yapi projesi olarak hayata geçilen Merkez Içme Suyu ve Kanalizasyon Sebeke Hatti imza töreni yapildi. Kent merkezinin tamamini kapsayan projede 351 bin metre yeni içme suyu sebekesi, 4 adet yeni içme suyu deposu, 21 bin 734 adet içme suyu ev baglantisi, 470 bin 734 metre yeni kanalizasyon sebekesi ve 10 bin 643 adet kanalizasyon muayene bacasi yapilmasi hedeflendi. Önümüzdeki günlerde yapimina baslanacak olan projede toplamda 351 kilometre içme suyu hatti ile 470 kilometre kanalizasyon hatti dösenecek.

“Yaklasik 9 yildir alt yapi projesiyle ugrasiyoruz” diyen Belediye Baskani Kadir Kara, “Imzasini attigimiz Içme Suyu ve Kanalizasyon Sebekesi Hatti Osmaniye’nin gelecek 60 yilina hizmet verecek. Açik yüreklilikle ifade ediyorum ki, istesek seçim var Osmaniye’de bu sikintilari biz yüklenmeyelim riske girmeyelim her tarafa günü kurtarmak adina bir seyler yapalim diyebilirdik. Ama bir sene sonra evlerden kanalizasyon fiskirmaya baslayacakti. Simdi bile Osmaniye’nin içme suyu yetismiyor. Yollarimiz bozuk, evet bozuk. Bu süreç tamamlanincaya kadar bozuk olmaya da devam edecek. Çünkü biz içme suyu ve kanalizasyon olarak dev bir çalismayi baslatiyoruz. Siyasal bir dille söylemiyorum. 1985 yilindan bu yana belediyeci ve 3 dönem belediye baskanligi yapma serefine nail olan bir kardesiniz olarak söylüyorum, bir beklenti içerisinde olmus olsam bu riski göze almam. Ama Osmaniye’mizin ve çocuklarimizin gelecegini düsünmek zorunda olan bir insanim” dedi.

“Osmaniye Büyümeye Kararli” sloganiyla çiktiklari yolda projenin 32 milyon 500 bin euro hibe ve 30 milyon 500 bin euro krediyle yapilacagini hatirlatan Baskan Kadir Kara sözlerine söyle devam etti:

“Türkiye’de ilk defa Dünya Bankasi araciligiyla FRIIT-II kapsaminda alt yapi projesine destek verilen yer Osmaniye’dir ve ilk ihaleyi de biz yaptik. Ihale sonuçlari onaylaninca sayin genel baskanimiza gittim. Efendim biz onay aldik müsaadelerinizle uygun görürseniz alt yapi çalismalarina baslayacagiz dedik. Kendileri, reis bey bir dakika dahi durmayacaksiniz. Osmaniye için kazanilmis olan bir hakki asla kaybettirmeyeceksin talimati verdiler. Ben aldigim talimatla iste bugün imza töreniyle karsinizdayim. Bu süreçte sikinti çekecegiz ama bunu yaparken en alt seviyede sikinti çekerek yapacagiz. Bu hizmeti dünya bankasi adina takip edecek müsavirler olacak, hizmet satin aldigimiz bir müsavirlik firmasi daha olacak. An be an takip edilecek. Trafik sirkülasyonu, kapanacak yollari açilacak yollari kamuoyunu bilgilendirilmesi gerek sosyal medyadan gerekse ev ev brosür dagitilarak vatandas bilgilendirilerek bu çalismalar yapilacak. Bu isi teknik bir sekilde yapacagiz. Osmaniye zor bir sürece girecek ama Osmaniye’nin hayat konforunu ve kalitesini düsürecek bir pozisyona sokmayacagiz. Vatandasin cebinden para çikmadan evlerin baglantilarini dahi firma yapacak. Hemen arkasindan yollarin tamamen asfaltini da yapacak. Diger alt yapi kuruluslari da bizlerle müsterek çalismak zorundalar. Gelisi güzel bir çalismayla Osmaniye’yi allak bullak bir hale getirmemek için elimizden gelen bütün kontrolü ve gayreti gösterecegimizi bildirmek istiyorum. Bunu nasil kontrollü bir sekilde yapacagimiza ve gelistirecegimize ve sehirdeki hayat yasam kalite ve konforunu asagiya düsürmeden nasil yönetecegimize çok çalistik. Simdi birileri bu Belediye baskani nerede diyorlar. Iste belediye baskani burada bu islerin yapilmasi için mücadele ediyor. Belediye baskani kendini bu sehre adamis bir insan. Altini gayet net çizgilerle çizerek söylüyorum. Bu isin bedeli ödenekse bedelini ödemeye hazirim. Osmaniye halki beni üç dönemdir bu göreve layik gördü. Osmaniye halkinin bana verdikleri bu kiymet, bu deger için onlara yapilacak hizmetin hiçbir tanesinde bir gün dahi geri kalmam. Kim ne derse desin ben ne yaptigimi biliyorum. Allah sahidimdir. Bugüne kadar bu çalismaya destek veren Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan beyefendiye, Sayin Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli beyefendiye, sayin bakanimiza, sayin milletvekillerimize, geçmis dönemlerdeki ve bugün görev yapan bütün siyasi partilere mensup olan belediye meclis üyelerimize, belediye çalisanlarimiza Osmaniye halki adina en samimi kalpten sükranlarimi takdirlerimi sunuyorum. Allah herkesten razi olsun. Insallah bu projeyi güzel bir sekilde hayata geçirip Osmaniye’ye sunmak nasip olur” diye konustu.

Osmaniye’nin gelecegi için çok önemli bir proje uzun yillar süren çaba ve gayret neticesinde nihayete erdigini söyleyen Iller Bankasi Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner ise, “Osmaniye adina gururlu ve çok heyecanliyiz. Osmaniye’de yüzde 60-70 seviyesinde kayip ve kaçaklar oldugu için mevcut içme suyu yetersiz kalmakta ve su sikintilari yasanmaktaydi. Ayni sekilde artan nüfus oranina ve sehrin büyümesine bagli olarak kanalizasyon sebekesi de yetersiz kalmaya basladi.

Kayip kaçaklarin önlenebilmesi ve halkin yeterli miktarda içme suyuna ve yeni kanalizasyon sebekesine kavusabilmesi için belediyemiz tarafindan yeni bir proje yaptirilmis iller bankamizca da onaylanmistir. Genel müdürlügümüzde, bakanligimizda ve cumhurbaskanligimizda sayin baskanim çok yakin istisare ve çalismalarda bulundu. Bölge müdürlügü olarak bizim yanimizda bizzat projenin içinde yer aldi. Yabanci heyetlerimizle birlikte Osmaniye’de gerçeklestirdigimiz saha ziyaretlerimizin tamaminda bizzat belediye baskanimiz tarafindan kabul edildik ve proje anlatildi. Baskanimizin sayesinde ve büyüklerimizin Osmaniye ilimizde yek vücut olarak desteklemesi çok önemli oldu. Birlikte yagmur suyu projesini gerçeklestirdik. Baskanima yetmedi içme suyu ve kanalizasyon sebeke hatti yapim isi basliyor, o da yetmedi yeni projelerde getirdi onlari da onayladik. Aritma tesisinin de projesi onaylandi. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Imza törenine Belediye Baskani Kadir Kara’nin yani sira Iller Bankasi Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, Müsavir firma ve yüklenici firmalar, siyasi parti il baskanlari ve merkez ilçe baskanlari, mahalle muhtarlari, belediye meclis üyeleri, basin mensuplari ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA