Kizinin Öldürüldügünü Iddia Eden Baba, Beraat Eden Sahsin Cezalandirilmasini Istiyor

Elazig’da basindan silahla vurulmus halde bulunan kizinin intihar etmedigini, kocasi tarafindan öldürüldügünü iddia eden acili baba, 25 yil ceza yiyen ardindan bölge mahkemesi tarafindan hakkinda beraat karari verilen sahsin cezalandirilmasi istedigini söyledi.

Kizinin Öldürüldügünü Iddia Eden Baba, Beraat Eden Sahsin Cezalandirilmasini Istiyor


Olay, 28 Agustos 2021 tarihinde Yazikonak Beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, baba evinde bulunan 22 yasindaki Bahar Turgut ile dini nikahli esi 23 yasindaki M.O. henüz bilinmeyen bir nedenden dolayi tartismaya basladi.

Bahar Turgut’in annesi, ikilinin bulundugu odaya girerek tartismalarini sonlandirmak istedi. Anne, kizinin istegi üzerine odadan disari çikti ve ardindan silah sesi duyuldu. Anne tekrar odaya girince kizini kanlar içinde yerde buldu. Turgut, kaldirildigi hastanede hayatini kaybederken M.O. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elazig Adliyesi 1. Agir Ceza Mahkemesinde durusmasi görülen M.O.’ya 25 yil hapis cezasi verildi.

Ardindan dosya Diyarbakir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine gitti. Burada ise M.O.’nun beraatina karar verildi.

Karar sonrasinda Turgut ailesi büyük sok yasadi. Adalete güvendigini fakat kararin dogru olmadigini dile getiren baba Mehmet Ali Turgut, bir üst mahkemeye basvuracagini söyledi.

Göz yaslari içerisinde kizinin intihar etmedigini aktaran baba Turgut, kocasi tarafindan öldürüldügünü iddia etti.

Olayin geçen sene oldugunu belirten Mehmet Ali Turgut, “Bir cuma günüydü ve ben çay ocaginin önünde oturuyordum. Bizim hanim kosarak geldi dedi çocuk intihar etti. Eve kosarak gittim ve kizim kanlar içerisinde yatiyordu. Baktim kocasi da basinin ucunda salavatini getir diyordu. Ondan sonra kizimizi hastaneye kaldirdik ve müdahale ettiler fakat kurtaramadilar. Daha sonra dini nikahli esini tutukladilar. Elazig Adliyesi 1. Agir Ceza Mahkemesi ilk olarak müebbet verdi ve iyi halden dolayi 25 yila düsürdü. Dava Diyarbakir Bölge Adliye Mahkemesine gitti. Orada da sahsin tahliyesi ve beratina karar verildi.

Tüm denetimleri bile kaldirildi. Ben adalete güveniyorum da burada bir yanlislik var. Türk adaleti kimseye haksizlik yapmaz” dedi.



“Devletten baska siginacak kimsemiz yok”

Yargitay’a basvuracagini aktaran Turgut, “Olay cinayettir. Olayda, azmettirme, cinayet vardir. Çocugum benden daha erkeksiydi. Bu yüzde 90 cinayettir. Ben ölecegimi biliyorum, kizimin intihar edecegine inanmiyorum. Kizim cinayete kurban gitti. Ben devletten hakkimi aramasini istiyorum. Aklim almiyor. Burada 25 yil ceza yiyor. Diyarbakir’da bunun her seyi kalkiyor. Kökten dosyayi silip atiyor. Ben bundan hiçbir sey anlamadim. Adalet Bakanligindan bunu arastirmasini istiyorum. Bir Allah’im bir de devlet kaldi. Ben kimden yardim isteyeyim. Çocugum bosu bosuna mi gitti. Devletten baska siginacak kimsemiz yok. Ne yaparsa onlar yapar. Iyisini de onlar yapar kötüsünü de onlar yapar. Benim elimden hiçbir sey gelmiyor. Sahsin cezalandirilmasini istiyorum. Benim kizim bosuna ölmüs olmasin. Yarin suç makinesi baskasinin çocugunu vuracak” diye konustu.

Kaynak: İHA