Cumhurbaskani Erdogan'dan Muhalefete LGBT Çagrisi Açiklamasi 'Milletimizi Sapik Akimlardan Beraberce Koruyalim'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, muhalefet partilerine LGBT çagrisinda bulunarak, “Suanda Türkiye genelinde görüyorsunuz LGBT diyorlar. Hangi siyasi partiler bunlarla is tutuyor, bunlari da biliyorsunuz. Milli iradenin temsilcileri sifatiyla milletimizi sapkin ve sapik akimlarin saldirilarindan beraberce koruyalim. Böylece farkli siyasi partiler olarak 2023 seçimleri öncesinde tarihi uzlasmaya hep beraber imza atalim. Daha önceki tüm çagrilarimiz gibi bunda da samimiyiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Muhalefete LGBT Çagrisi Açiklamasi 'Milletimizi Sapik Akimlardan Beraberce Koruyalim'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Malatya’daki programlarinin son ayaginda kentteki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile aksam yemeginde bir araya geldi. Mövenpick Malatya’da gerçeklesen STK bulusmasinda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Devletimizin nazarindan insanimizin tamami esit derecede hizmete ve hürmete layiktir. Her birey birinci sinif vatandasimizdir. Ne kirk yillik siyasi hayatimizda ne de 20 yili bulan iktidar dönemlerimizde aksi yönde bir ayrimcilik izine rastlayamazsiniz. Bize oy versin veya vermesin 85 milyonun tamamini sosyal veya siyasi rengine bakmadan kucaklamanin gayreti içerisinde olduk” diye konustu.

Siyaset anlayislarinda ayrimcilik ve ayristirmanin olmadigini ifade eden Erdogan, “Kimseyi inancindan, tercihinden, siyasi görüsünden dolayi dislama yoktur. Kökeni, mesrebi, mezhebi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi bizim özbeöz kardesimizdir. Devletimizin nazarindan insanimizin tamami esit derecede hizmete ve hürmete layiktir. Her birey birinci sinif vatandasimizdir. Ne kirk yillik siyasi hayatimizda ne de 20 yili bulan iktidar dönemlerimizde aksi yönde bir ayrimcilik izine rastlayamazsiniz. Bize oy versin veya vermesin 85 milyonun tamamini sosyal veya siyasi rengine bakmadan kucaklamanin gayreti içerisinde olduk. Sadece ekonomide, savunmada, terörle mücadelede, diplomaside degil hak ve özgürlükler alaninda da ülkemize çag atlattik. Tek parti dönemi, yasakçi, fasist ve baskici tavrina ragmen ilk günden beri Türk demokrasisini ayiplarindan kurtarmanin mücadelesini veriyoruz. Elini vicdanina koyan herkes Türkiye’nin 20 yilda kat ettigi mesafeyi çok iyi görüyor takdir ediyor” ifadelerine yer verdi.

"AK Parti’den önce Türkiye yokluklarin, krizlerin ve belirsizliklerin kol gezdigi bir ülkeydi"

AK Parti’den önce Türkiye’nin yokluklarin, krizlerin ve belirsizliklerin kol gezdigi bir ülke konumunda oldugunu animsatan Erdogan, “Bu ülkede yillarca Kürdüyle, Alevisiyle, dini azinligiyla, mütedeyyini ile toplumun farkli kesimleri sosyal ve siyasi hayattan dislanmislardi. Basörtülü kizlarimizin en temel hakki olan egitim haklari, saçma sapan gerekçelerle ellerinden alinmisti. Imam Hatip okullarimiza ve meslek liselerimize yönelik adaletsizlik, katsayi denilen ucube ile adeta sistemlestirilmisti. Kürt kardeslerimiz bir taraftan bölücü terör örgütünün diger taraftan fasist zihniyetin oldugu bir cenderede sikisip kalmislardi. Alevi Bektasi vatandaslarimiz, kendi kimliklerini özgürce ifade etmekte dahi zorlaniyorlardi. Yesil sermaye yaftasi vurulan Anadolu’nun bagrindan çikan girisimcilerimiz hunharca dislaniyordu. Egitimden, sosyal hayata, bürokrasiden, sivil topluma kadar pek çok alanda insanimizi tek tiplestirmeye, belli kaliplara girmeye zorlayan bir anlayis hakimdi. Göreve geldigimizde ekonomisi çökmüs, üretimi durmus, diplomasisi zayif, hak ve özgürlükler noktasinda adeta yerlerde sürülen bir Türkiye tablosuyla karsilastik. Önce rabbimizin yardimi sonra milletimizin destegi ile daha evvel hayal dahi edilemeyen nice reformu, nice hak ve özgürlükler hamlesini tek tek hayata geçirdik” seklinde konustu.



"Milli iradenin temsilcileri sifatiyla milletimizi sapkin ve sapik akimlarin saldirilarindan beraberce koruyalim"

Anayasa Mahkemesi’nin kapisinda nöbet tutanlara ragmen basörtüsü meselesini çözüme kavusturduklarini belirten Erdogan, faiz lobilerinin sözcülügünü yapan mandaci ekonomistlere ragmen Türkiye’yi her yil ortalama yüzde 5 buçuk oraninda büyüttüklerini söyledi.

Suanda faiz lobilerinin çökmeye basladigini ve artik faizde tek haneli rakama dogru inildigini belirten Erdogan, özel sektör bankalarinin da faizlerini düsürmeye basladigini ifade etti.

AK Parti ve Cumhur ittifakinin reform iradesi ve heyecaninin ilk günkü gibi güçlü ve dinamik olduguna deginen Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

“Bu anlayisla kisa süre önce muhalefete samimi bir çagrida bulunduk. Gelin tarihinizde ilk kez sorunun degil çözümün parçasi olun dedik. Simdi buradan ayni davetimizi tekrarliyorum, amaciniz siyasi sov yapmak degil de yasaklarin Türkiye’sini gerçek manada tarihe gömmekse bunun yolu bellidir. Içerigi mayinlarla, tuzaklarla, sinsiliklerle dolu yasa teklifleriyle milletin ve milletvekillerinin vaktini çalmayin. Olmadik bahane ve sartlar öne sürerek ipe un sermekten vazgeçin. Sayet gerçekten dürüstseniz, kanun teklifleriyle onaylanmak yerine bu isi anayasa degisikligiyle kalici bir çözüme kavusturalim. Kilik, kiyafet özgürlügünü anayasal güvenceye alirken ayni zamanda toplumun temel diregi olan aile kurumunu daha da güçlendirelim. Güçlü aile güçlü millet demektir. Eger aile zayifsa millet de zayiftir. Suanda Türkiye genelinde görüyorsunuz LGBT diyorlar. Güçlü bir ailede LGBT diye bir sey olabilir mi? Olamaz. Bunun kimlerle nasil is tuttugunu biliyorsunuz. Hangi siyasi partiler bunlarla is tutuyor bunlari da biliyorsunuz. Ama AK Parti’nin böyle bir derdi yok. Bizde güçlü aile lazim. Milli iradenin temsilcileri sifatiyla milletimizi sapkin ve sapik akimlarin saldirilarindan beraberce koruyalim. Böylece farkli siyasi partiler olarak 2023 seçimleri öncesinde tarihi uzlasmaya hep beraber imza atalim. Daha önceki tüm çagrilarimiz gibi bunda da samimiyiz. Tüm milletvekillerimizle sözümüzün sonuna kadar arkasindayiz. Ayni dürüst tavri muhalefet partilerinde göstermesini bekliyoruz”

Türkiye’nin artik en sancili konulari bile büyük bir olgunluk içinde konusacak ve hukuki zeminde çözebilecek bir iklime kavustugunu ifade eden Erdogan, “Insallah önümüzdeki dönemde Türkiye’de birlik, beraberlik ve kardeslik zeminini daha da güçlendirecek yeni adimlar atmayi sürdürecegiz. Milletimizin bölünmesine, kutuplastirmasina, kimlik ve köken üzerinden birbirine düsürülmesine kesinlikle firsat vermeyecegiz. Ülkemizi hem küresel ekonomik krizin etkilerinden koruyacak hem de hedeflerine süratle ilerlemesini saglayacak ekonomi programimizi da beraberce basariya ulastiracagiz. Türkiye yüzyilini insa ederken hem 20 yillik demokrasi ve kalkinma kazanimlarimiza sahip çikacak hem de ülkemizi dünyanin birinci liginin ilk siralarina çikarma hedefimizden taviz vermeyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA