Bin 400 Yasindaki Porsuk Agacinin Tescillenmesi Için Çalisma Baslatildi

Artvin’de varligi tespit edilen bin 400 yasindaki Porsuk agacinin anit agaç olarak tescillenmesi için Orman Bölge Müdürlügü çalisma baslatti.

Bin 400 Yasindaki Porsuk Agacinin Tescillenmesi Için Çalisma Baslatildi
Artvin Orman Bölge Müdürlügü Borçka Orman Isletme Müdürlügü sinirlari içerisinde bulunan Kaynarca köyündeki 30 metre boyunda, 10 metre 10 santim çevreye sahip Porsuk agaci için tescil çalismalari baslatildi.

bin 400 yasinda oldugu tahmin edilen Porsuk agacinin, anit agaç olarak tescillenmesi için ekipler bölgede incelmede bulundu. Yine 2020 yilinda Türkiye’nin en genis çapli Porsuk Agacinin Artvin’de tescillenerek “Anit Agaç” statüsüne alinmisti.

Bölgeye giderek agaç ve çevresinde incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya yaptigi açiklamada “Görkemli görünüsleri ile saygi duyulan dogal eserler olarak kabul edilmeleri, tarih boyunca toplumlarin ekonomik ve kültürel yasamlarini etkilemeleri, bulunduklari yörelere turizm yönünden katkida bulunmalari açisindan tasidiklari özellikler onlari önemli kilmaktadir. Artvin Orman Bölge Müdürlügü olarak bu tarz agaçlari tespit ederek, tescil edilmesi için gerekli çalismalari sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA