Alkollü Araç Kullanirken Kaza Yapti, Önce Arabaya Yatti, Sonra Polise Agladi

Aksaray’da ters seritte alkollü araç kullanirken kaldirima çarparak kaza yapan sürücü bir süre araç koltuguna yattiktan sonra alkol muayenesi yapmak isteyen polis memurlarina agladi.

Olay, Hasas Mahallesi, Nakkas Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, asiri alkol aldiktan sonra 68 ACB 773 plakali Peugeot marka otomobilin direksiyonuna geçen Mücahit G. (26) isimli sürücü önce ters yola girdi, sonra da kaldirima çarparak kaza yapti. Kaza sonrasi otomobilden dumanlar yükselirken çevredeki vatandaslar tarafindan 112 Acil Çagri Merkezine bilgi verildi.

Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri önce yolda güvenlik önlemi alirken, Aksaray Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri de motor kismindan dumanlar çikan araca sogutma çalismasi yapti. Çalismalarin ardindan alkollü sürücü aracin direksiyon koltuguna geçerek bir süre uzanip yatti. Ardindan alkol muayenesi için araçtan indirilen ve ayakta durmakta, konusmakta güçlük çeken sürücüye üflemesi için alkolmetre uzatildi. Alkolmetreye üflemeyi reddeden sürücü daha sonra polis ekiplerine agladi. Polis ekiplerince önce teselli edilen, sonra da alkolmetreye üflemesi için uzun süre dil dökülen sürücü alkolmetreye üflememesi üzerine ret çiktisi alinarak alkol muayenesi için Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Araç polis ekiplerince trafikten men edilerek çekici marifeti ile otoparka çektirildi. Alkollü araç kullanmaktan bin 823 TL para cezasi kesilen sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.
Kaynak: İHA