Adana'daki Uyusturucu Operasyonunda Gözaltina Alinan 8 Zanli Tutuklandi

Adana’da uyusturucu operasyonunda gözaltina alinan 27 zanlidan 8’i tutuklandi.

Adana Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, ‘torbaci’ diye tabir edilen uyusturucu saticilarina yönelik çalisma baslatti. Ekipler, merkez ilçelerde belirlenen çok sayida adrese dün es zamanli baskin düzenleyip, kentin girislerinde de süpheli araçlari durdurdu. Operasyonda 27 süpheli gözaltina alindi. Adreslerdeki aramalarda uyusturucunun yani sira ruhsatsiz 3 tabanca, 1 samuray kilici ve 1 pala ele geçirildi.

Operasyonda baskin yapilan V.B.’nin (24), Seyhan ilçesi Uçak Mahallesi’ndeki evinin yatak odasinda termal çadir içerisine kurdugu serada 34 kök Hint keneviri ele geçirildi. V.B., emniyetteki ifadesinde uyusturucu kullandigini, Hint kenevirlerini de kendisi için yetistirdigini öne sürdü. Otoyolda takip edilip, uygulama noktasinda durdurulan Y.B.’nin (32) otomobilinde ise yedek lastigin içinde 4 kilo esrar ele geçirildi. Süphe üzerine durdurulan bir yolcu otobüsünün bagajindaki; B.Ç.’nin (20) valizinde de 2 bin 408 sentetik hap bulundu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Y.B. ve B.Ç.’nin de aralarinda oldugu 8’i tutuklanirken, V.B. ile birlikte bir kisi adli kontrol sarti, 17 kisi ise savcilik talimatiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA