Türk Telekom Ve Atatürk Üniversitesi Arasinda Is Birligi

Türk Telekom ve Atatürk Üniversitesi arasinda is birligi anlasmasi imzalandi. Gerçeklestirilen is birligi ile sirket ögrencilere kariyer gelisimlerini destekleyecek egitim, burs, staj ve istihdam imkânlari sunarken, program kosullarini saglayan sirket çalisanlari da üniversitenin sundugu lisansüstü programlara katilabilecek.

Türk Telekom Ve Atatürk Üniversitesi Arasinda Is Birligi


Türkiye’nin dijital dönüsümüne liderlik eden sirketlerden olan Türk Telekom hem çalisanlarinin hem de gençlerin kariyer gelisimini desteklemeyi sürdürüyor. Sirket, Atatürk Üniversitesi ile 5 yil boyunca devam edecek bir anlasmaya imza atti.

Yapilana açiklamaya göre, is birligi kapsaminda mühendislik fakülteleri ile ortak Ar-Ge faaliyetleri, sempozyumlar, kongreler, seminerler, webinarlar, makale ve bildiriler gibi bilimsel süreçler dahil olmak üzere birçok alanda çalismalar yapilacak, ögrencilerin akademik gelisimlerine ve kariyerlerine destek olunacak. Çalisma yalnizca Atatürk Üniversitesi ile sinirli kalmayip akademi ve is dünyasi is birlikteligi kapsaminda Türkiye’nin farkli sehirlerinde, farkli üniversitelerde, fakültelerde ve bölümlerde de olacak sekilde devam edecek.

Sirket çalisanlari da ders verebilecek

Gerçeklestirilen is birligi kapsaminda Üniversite tarafindan belirlenmis program kosullarini saglayan Türk Telekom çalisanlari, lisansüstü programlara katilabilecek. Ayrica sirket çalisanlari üniversitenin talebi ve onayi dogrultusunda teknik seçmeli ders verebilecek.

“Milli sorumluluk bilincimizle istihdama katki sagliyoruz”

Türk Telekom Insan Kaynaklari Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Emre Vural, is birligine iliskin söyle konustu: “Gençlerimize yaptigimiz her yatirimi ülkemizin gelecegine yatirim olarak görüyoruz. Bulut Bilisim, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ gibi alanlarda Gelisim Üssü çatisi altinda düzenledigimiz kamp programlariyla tecrübemizi ve sektörümüzdeki köklü birikimimizi gençlerle bulusturuyoruz. Atatürk Üniversitesi ile yaptigimiz is birligi ile ülkemizin genç yeteneklerinin potansiyellerine ulasmasina katki saglarken, çalisanlarimizin da kariyer gelisimini destekleyecek bir firsat olusturduk. Sirket olarak, bu çalismanin akademi ve is dünyasi is birlikteligi kapsaminda Türkiye’nin farkli sehirlerindeki çesitli üniversitelerde, fakültelerde ve bölümlerde devam etmesini planliyoruz.”

“Ortak Ar-Ge ve inovasyon çalismalarimiz sektörü güçlendirecek”

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Kiraç konuyla ilgili su açiklamayi yapti: “Türkiye’de dijital dönüsümün öncü kurumu olarak, yeni teknolojileri ilk kez gelistirip, deneyimleyip, sadece ülkemiz için degil, küresel telekomünikasyon sektörü için de önemli çalismalara imza atiyoruz. Bu yaklasimimizi ülkemizin istihdamina katki saglama ve tüm Türkiye’nin iletisimini omuzlarinda tasiyan ekiplerimizi güçlendirme hedefimizle bir araya getirdik. Atatürk Üniversitesi ile yaptigimiz bu is birligi ile programa dahil olan ögrenciler, daha okurken çalisacaklari görevlerinde blok zincir, NFT, yapay zeka, IoT gibi yenilikçi teknoloji konularindaki projelerde sirketimizin ekipleriyle birlikte çalisma firsati yakalayacaklar. Gelecege yatirim yapma ve deger yaratma misyonumuzla hayata geçirdigimiz bu çalisma kapsaminda ögrencilere staj, egitim ve gelisim firsatlarinin yani sira Türk Telekom’da çalisma imkâni sunuyoruz. Böylelikle yeni nesil telekomünikasyon teknolojileri alanindaki Ar-Ge ve inovasyon çalismalari ile deger üretmeyi, ülkemizde ve dünyada artan yazilimci açiginin çözümü için katki saglamayi amaçliyoruz.”

“Protokol, ögrencilerimizin is dünyasiyla tanismasina katki sunacak”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, yapilan is birliginin ögrencilerin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artirilmasi ve sektöre nitelikli is gücünün kazandirilmasi noktasinda önemli bir kazanim saglayacagini belirterek su ifadeleri kullandi: “Atatürk Üniversitesi olarak is birligi kültürünü oldukça önemsiyoruz. Özellikle ögrencilerimizi sektörle bulusturacak ortak çalismalara öncelik vermis durumdayiz. Üniversite-sanayi bulusmasi, baslatmis oldugumuz Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesinin en önemli çiktilari arasinda yer aliyor. Bu dogrultuda Türk Telekom ile yapilan protokolün de iki kuruma fayda saglayacagina inaniyor, bu is birligini ögrencilerimizin is dünyasiyla tanismasi açisindan çok degerli buluyorum. Ögrencilerimiz, sektörün aradigi yeterlilikler dogrultusunda edinecekleri tecrübeler ile sektör tarafindan daha tercih edilen nitelikli bir is gücünü olusturacak. Bu düsüncelerle, is birlikleri ve verdikleri destek için Türk Telekom’a tesekkür ediyorum.”

Anlasma kapsaminda ilgili mühendislik fakülteleri ile çesitli ortak Ar-Ge çalismalarina aktif katilim planlanirken, her iki kurumun ortak bilimsel çalismalari sonucu ortaya çikan buluslarla ilgili tüm patent ya da faydali model basvurulari, uygulama ve ticarilestirme gibi tüm fikirlerde ortak bir paylasim yapabilecek.

Ögrencilere sirkette çalisma imkâni

Atatürk Üniversitesi ögrencileri, Türk Telekom’da staj, Isletmede Mesleki Egitim (IME) ve yari zamanli çalisma imkânindan faydalanabilecek. Sirket, ögrencilere ayrica lisans ve lisansüstü tez çalismalarinda akademik destek saglayacak.
Kaynak: İHA