Taciz Sanigi Okul Müdürü Açiklamasi 'Isin Bu Noktaya Gelecegini Düsünemedim'

Ankara’da okul müdür yardimcisini sözlü ve fiili taciz etmekten yargilanan eski okul müdürü A.Z., "Sevgili degildik, duygusal iliski baslangicindaydik. Isin bu noktaya gelecegini düsünemedim" dedi.

Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuksuz sanik A.Z, müsteki E.B. ve taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani, dava dosyasina gelen evraki okuduktan sonra taraflara söz verdi. Geçici görevle gelip okul müdürlügü sinavinin sonucunu bekledigini belirten müsteki E.B., bu durum söz konusu oldugundan olaylara sessiz kaldigini söyledi.



’Cinsel taciz’ ve ’sarkintilik yapmak suretiyle cinsel saldiri’ suçlarindan yargilanan sanik A.Z. ise, "Suçlamalari kabul etmiyorum. Iddialar asilsiz, müsteki ile ayni okulda görev yapiyorduk. Ben okul müdürüyüm, kendisi de müdür yardimcisiydi. Bundan dolayi yakin çalisiyorduk. Sevgili degildik, duygusal iliski baslangicindaydik. Isin bu noktaya gelecegini düsünemedim. Iddialarin tümünü reddediyorum. Bu olaylar okula ilk basladigimdan beri vardi" ifadelerini kullandi.

Mahkeme, A.Z.’ye yurt disi yasagi ve adli kontrol sarti vererek, mahkemeyi 26 Ocak 2023’e erteledi.

Mamak’taki bir ilkokulun müdürü A.Y.’nin müdür yardimcisi E.B.’ye sözlü ve fiziki tacizde bulundugu iddia edilmisti. Olayla ilgili sikayetin ardindan Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan açiga alinan müdür A.Y. hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatilmisti.
Kaynak: İHA