Muhtarlarin Mücadelesi Sonuç Verdi, Yolun Yapimi Için Çalismalar Basladi

Aydin’in Kösk ilçesi ile Ödemis ilçesini birbirine baglayan Kösk-Ödemis Karayolu’ndaki sikintilarin giderilmesi için Ankara’yi mesken tutan 4 muhtarlarin mücadelesi sonuç verdi. Yolun genisletilip daha güvenli hale getirilmesi için çalismalara baslandi.

Muhtarlarin Mücadelesi Sonuç Verdi, Yolun Yapimi Için Çalismalar Basladi
Aydin’in en islek ancak en dar yollarindan biri olan ve zaman zaman ölümlü kazalarin yasandigi Kösk-Ödemis karayolunun genisletilmesi için 1.5 yildir mücadele veren Güzelköy Muhtari Mülayim Avci, Cumaderesi Muhtari Serkan Bas, Koçak Muhtari Mehmet Öztürk ve Akçaköy Muhtari Vedat Kurus’un girisimleri sonuç verdi. Yolun yapimi için bugün sabah saatlerinde çalismalara baslanmasi basta muhtarlar olmak üzere yolu kullanan binlerce kisiyi sevindirdi.

Kösk-Ödemis Karayolu’nun oldukça yilin 12 ayi hareketin yogun oldugu bir güzergah oldugunu ancak Merhum Menderes Dönemi’nde yapildiktan sonra hiç iyilestirme olmadigini belirten bölgenin en genç muhtarlarindan Cumadere Muhtari Serkan Bas, yolun artik mevcut trafigi kaldiramadigini söyledi.

Yolu Kösk ve Efeler ilçesine bagli köylerin yani sira Izmir Ödemis’e bagli pek çok köyün de kullandigini belirte Cumadere Köyü’nün Muhtari Serkan Bas, “Bu yol ayni zamanda Aydin ile Ödemis’i birbirine baglayan en kestirme yoldur. Merhum Basbakanimiz Adan Menderes döneminde yapilmis ve o günkü haliyle oldugu gibi kalmis. Artik trafigi kaldiramaz duruma geldigi gibi trafik güvenligi açisindan da ciddi tehlike arz ediyor. Bu nedenle Güzelköy, Koçak ve Akçaköy Muhtarlarimizla birlikte yaklasik 1.5 yildir gecemizi gündüzümüze katip gerek Ankara’da gerekse Karayollari Bölge Müdürlügü’nde çalmadik kapi birakmadik. Bugün yetkili kisiler gelip ölçüm çalismasina basladi” diyerek yolun yapilmasi için kendilerine destek verenlere tesekkür ettiler.

Ilk etapta Koçak sinirina kadar 40 metre genisliginde 10 kilometre uzunlugunda yapilacak olan yol için eski Basbakan ve AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim’a da tesekkür eden muhtarlar “Yolun yapilmasi için 28 Agustos 2022’de Ödemis’e gelen Binali Yildirim söz vermisti. Bugün çalismalara baslandi. Emegi geçen ve yolun yapimi için destek veren herkese tesekkür ediyoruz” diye konustular.
Kaynak: İHA