'Bandirma Füze Kulübü' Filminin Galasi Yapildi

Türkiye’nin uzay yarisina baslangicini sinemaya tasiyan TRT ortak yapimi “Bandirma Füze Kulübü” filminin galasi gerçeklestirildi. Gala öncesi filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak ve basrol oyunculari, Deniz Can Aktas, Atay Yildiz ve çocuk oyuncular Kayra Orta, Mustafa Konak duygu ve düsüncelerini paylasti.

TRT Sinema isbirligiyle 21 Ekim’de vizyona girecek “Bandirma Füze Kulübü” filminin galasi yapildi. Galaya, filmin oyunculari ve çok sayida davetli katildi.

TRT Sinema isbirligiyle, CGV Mars Dagitim araciligiyla tüm Türkiye’de izleyiciyle bulusacak. Usta yönetmen Ömer Faruk Sorak’in çektigi filmin senaryosunu Mert Dikmen, Ayberk Olgay, Mustafa Uslu kaleme aldi. Filmin müzik direktörlügünü ise Yildiray Gürgen yapti.

Bandirma Füze Kulübü’nde, Alina Boz ve Deniz Can Aktas’la birlikte Atay Yildiz, Erkan Kolçak Köstendil, Asli Bekiroglu, Görkem Sevindik, Öykü Gürman, Tolga Canbeyli, Gökhan Yikilkan, Bahtiyar Engin, Ahmet Saraçoglu ve Altan Erkekli gibi birbirinden degerli oyuncular rol aliyor.

“Umarim genç arkadaslara ilham veren ve bizde yapariz bizde inandigimiz yolda gideriz diyecekleri bir özgüveni verir”

Gala gösterimi öncesi konusan yönetmen Ömer Faruk Sorak, “Aslinda dünyanin her yerinde konusu gerçek hikayeden esinlenilmis ya da gerçi hikayeden alinmis sinema eserlerinin hepsi çok ilgi görüyor. Bizim ülkemizde de ben eminim benzeri ilgiyi ve alakayi görecek bu projede de çünkü zaten kendi basina 1940-1950’lili bir grup lise ögrencisinin bu füze sevdasi. Aslinda bizim o günde bugüne teknoloji alaninda birçok kez denenmis ama bir sekilde önü tikanmis gençlerinde ilk örnegi bir proje oldugu için çok degerli olacak zannediyorum. Umarim seyirciyle bulustugunda özellikle genç arkadaslara ilham veren ve bizde yapariz bizde inandigimiz yolda gideriz diyecekleri bir özgüveni verir. Bu film onlara da ben böyle bir filmin içinde bulundugum için çalistigim için filmografimde böyle bir filmin var oldugu için çok mutlu hissediyorum. Ben zaten oyunculuk performansi oyunculuk gücü çok yüksek oyuncularla çalismayi her zaman tercih ediyorum. Popüler oyuncular ya da sansasyonel oyuncular ya da sansasyonel isimlerle çalismak yerine gerçekten üstlendigi rolü hakkiyla yerine geçirecek oyuncularla çalismayi hep önemsedim geçmisten günümüze. Burada da öyle oldu. Gerçekten oyuncu arkadaslarimin hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Her biri o dönemin gerçekligini yansitma konusunda ellerinden gelenin en iyisini yapti” dedi.



“Kendi topraklarimizdan çikan hala benim inanamadigim ciddi bir noktaya varan bir hikâye”

Kendi evlatlarimizin NASA’ya uzanan basari hikayesini anlatmaktan gurur duydugunu belirten oyuncu Deniz Can Aktas, “Film genel olarak anlatacak olursam Bandirma’da 2 liseli gencin basari hikayesini anlatiyor. Gerçek hayat hikayelerinden esinlenilmis bir hikaye ve ilk basta ben okudugum da çok sasirdim ve eminim ki izleyenlerinde çok sasiracagi kendi topraklarimizdan çikan hala benim inanamadigim ciddi bir noktaya varan bir hikâye. Benim karakterimin adi Umut Göktepe. Umut ve onun çok yakin arkadasi Hasan ikisi birlikte 1950’lelerde bir radyo haberinde etkilenip Umut’un babasina verdigi sözden etkilenip bir füze yapma girisimine basliyorlar ve bu girisim bir süre sonra orada bulunan insanlarinda köy halkinin da kasaba halkinin da destegi ile NASA’da finallenen büyük bir destansi hikâyeye dönüsüyor. Ben çok heyecanliyim. Öncelikle gerçek hikâyelerden esinlenilmis olmasi ve bunun disinda kendi evlatlarimizin NASA’ya uzanan basari hikayesini anlatmaktan gurur duyuyorum. Öncelikle senaryoyu okudum tabi ki ve okudugumda gerçekten böyle bir sey var miymis dedim ve sasirdim. Ondan sonra arastirmaya basladim. Arastirdigimda o gençlerin fotograflarini, plaketlerini çalisma sirasinda ki o azimlerini o fotograflara da yansimisti. Heyecanlarini gördüm ve senaryoyu da okudugum da öncelikle çok duygulandim. Çok gururlandim ve hemen okunduktan sonra ise koyulduk” dedi.



“Ilk okudugumda da çok duygulanmistim, gözlerim dolmustu”

Filmde Umut’un arkadasi Hasan’i canlandiran Atay Yildiz, “Çok mutluyum. Çok güzel bir filmle vizyona giriyoruz 21 Ekim yarin Cuma günü. Çok heyecanliyiz. Güzel bir is çiktigina inaniyorum cani gönülden. Gerçek yasanmis basari öyküsü bir grup gencin Bandirma Füze Kulübünü kurduktan sonra kiz arkadaslariyla ve ögretmenleriyle beraber aslinda bir nevi Hasan ile Umut’un yolculuguna dönüsen kismini izleyecegiz beyaz perdede. Güzel duygular içerisindeyim. Ilk filmim. Önemli bir rol üstlendim. Üstesinden geldigime inaniyorum. Hasan karakterini canlandiriyorum ben. Hasan mahallenin delikanli çocugu. Umut’un en yakin arkadasi Zehra’nin sevgilisi. Kardesiyle güzel iliskileri olan iste sevgilisiyle arkadaslariyla çok güzel anlasan efendi bir yandan da hirsli bir çocuk. Umut’la yol arkadasligi yapan bir karakter. Ayni zamanda Hasan grubun mekanik kolu gibi düsünüyorum ben. Umut daha çok grubun zihni Hasan mekanik kolu gibi. Amerika’ya uzanan bir grup gencin çok güzel bir hikayesi Bandirma Füze Kulübü. Beni filmde en çok etkileyen sey bu insanlarin bir dönem bu kadar büyük basarilara imza atmis olmasi ve herkesin onlarin karsina bir sürü engel çikarmasina ragmen bunlari yapmis olmalari. Beni en çok etkileyen sey oldu. Çünkü o içteki o dönem ki saf milliyetçilik duygusu ve bir seyleri basarma arzusu çok önemli çok kiymetli. O dönem her sey daha saf daha temizdi. Bu insanlar da bir seylere gönül verip bunu sürdürüp sebat edip bir seyleri basarmasi beni çok etkiledi. Ilk okudugumda da çok duygulanmistim, gözlerim dolmustu” dedi.



“Eski dönemde yasayan birini canlandirmak benim için garip ve tuhaf bir duyguydu”

Filmde Deniz Can Aktas’in çocuklugunu canlandiran Mustafa Konak, “Öncelikle ilk defa bir döner dilde yer aldim. Eski dönemde yasayan birini canlandirmak benim için garip ve tuhaf bir duyguydu. Eski dönemlerde çocuklar panayir denen yerlerde rahat ve özgür bir sekilde eglenebiliyorlarmis. Fakat günümüzde daha rahat ve özgür sekilde çocuklar eglenemiyorlar. Keske panayir denen yerler tekrardan olsa da çocuklar eglenebilse. Mesela biz Kayra ile birlikte panayir sahnelerinde çok eglenmistik” diye konustu.



“Ben gerçekten böyle bir ekiple çalistigim için çok mutluyum”

Filmde Alina Boz’un çocuklugunu Kayra Orta, "Ben gerçekten böyle bir ekiple çalistigim için çok mutluyum. Buradan bütün ekibimizin eline saglik. Bütün ekip çok iyi çalisti. Bu filmden gerçekten çok güzel seyler çikacak. Bende Mustafa ile çalistigim için çok mutluyum. Panayir sahneleri çok güzel geçti” seklinde konustu.



“Kendisiyle gurur duyuyorum”

Çocuk oyuncu Mustafa Konak’in menajeri Ece Aytulun, “Çok güzel bir film oldu. Mustafa zaten benim en genç oyuncum. Inanilmaz basarili. Her zaman çok disiplinli çalisiyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. O yüzden simdi çok heyecanliyiz. Galaya geldigimiz için. Basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA