Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Adaylarini Bile Çikaramiyorlar, Millet Bunlara Nasil Güvensin'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Altili Masa’nin aday bile çikaramadigini ifade ederek, "Birbirlerine diyet borcu ödeme pazarligina düsmüs bu yapidan millet ne bekleyecek Allah askina” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Adaylarini Bile Çikaramiyorlar, Millet Bunlara Nasil Güvensin'
Erbakan, Yüregir Kültür Merkezi’nde partisinin Adana 2. Olagan Il Kongresine katildi.

Kongrede konusan Erbakan, Altili Masa’nin milletin derdine derman olacak bir tane proje açiklamadigini ifade ederek, "Adaylarini bile belirleyip çikaramiyorlar. Millet bunlara nasil güvensin. Varsa yoksa parlamenter sistem. Biz bunlardan millete bir hayir gelmeyecegini uzun zamandir söylüyoruz. Bakin en son iki büyük ortak arasinda adaylik kavgasi çikti. CHP lideri Kiliçdaroglu adayligini adete masaya dayatti. Meral Hanim ’Biz noter degiliz’ dedi.

Daha da ileri gitti, CHP’den emanet milletvekili almalarindan kaynaklanan ’diyet borçlarini’ Ömer Seyfettin’in ’Diyet’ adli eserindeki iliskiye benzetti. ’Biz CHP’ye diyet borcumuzu 31 Mart seçimlerinde ödedik’ dedi” diye konustu.



"HDP diyet borcunu hatirlatiyor"

HDP’nin diyet borcunu hatirlattigini söyleyen Erbakan, ”Masaya disaridan destek veren ve baski yapan HDP’nin yetkilileri ikide bir bu diyet borcunu hatirlatiyor. ’Biz destek vermesek siz o koltuklarda oturamazdiniz, o koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz’ diyorlar. Daha bu asamadayken bu hallere düsmüs, birbirlerine diyet borcu ödeme pazarligina düsmüs bu yapidan millet ne bekleyecek Allah askina. Bunlar iktidara gelmesi halinde millete ne verebilecek” dedi.

Fatih Erbakan, ”Rabbime hamdolsun ki biz kimseye diyet borcu olmayan bir partiyiz. Milli Görüs’ün bugüne kadar kimseye diyet borcu olmamistir. Milli Görüs, ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermemistir” ifadelerini kullandi.

"Hayret ediyorum"

Istanbul Sözlesmesi’nin kari-koca kavramini ortadan kaldirip yerine partner kavramini getirmeye kalkan bir sözlesme oldugunu ifade eden Erbakan, sunlari kaydetti:

”Neden kari-koca demiyorsun da bu sözlesmede partnerler diyorsun, çünkü erkek erkege de partner oluyor. Kadin kadina da partner oluyor. Ayrica partner olmasi için nikah birlikteliginin de olmasina gerek yok. Kari koca dersen bu nikah birlikteligiyle bir araya gelmis kadin ve erkekten olusan bir aile demek. Böyle bir aile mefhumunu kabul etmiyor. Allah muhafaza buyursun; bu, Avrupa ülkelerinde bazilarinda oldugu gibi kadin kadina, erkek erkege evliliklerin altyapisini olusturmanin bir adimidir. Bu sinsi sözlesmeyi ’gelir gelmez tekrardan geri getirecegim’ diyen bir Altili Masa. O masada oturan muhafazakar, mütedeyyin tabana sahip olan partilerin durumuna hayret ediyorum. Buna nasil ses çikarmiyorsun."

"Issizligi ortadan kaldiracagiz"

Erbakan, iktidara geldiklerinde 4 temel adim atacaklarini vurgulayarak, ”Milli Görüs birinci 40 yilda yillik 70 milyar dolar kaynak bulmustu. Biz de yilda 150 milyar dolar kaynak olusturacak projelerimizi, hazirlayip simdiden kamuoyunun dikkatine arz ettik" dedi.

Denk bütçe ve havuz sistemi ile faiz giderlerinin azaltilacagini, kamuda israfin önlenecegini anlatan Erbakan, "Olusturacagimiz kaynak ile emekliye, memura, isçiye yüzde 150 maas zammi yapacagiz. Çiftçiye, köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek taban fiyatlarini verecegiz. 81 ilimize 681 Refah Projesi ile issizligi ortadan kaldiracagiz. Vatandasin, küçük esnafin, çiftçinin borçlarinin faizini biz üstlenecegiz. Haksiz ve fahis vergileri ortadan kaldiracagiz. Gençlerimize kaliteli egitim, kamuda is alimlarda mülakati kaldiracagiz. EYT’lilere emeklilik hakki, atanamayan ögretmenlere atama saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

Tek liste ile gidilen seçimde Selahattin Baysal, tekrar Yeniden Refah Partisi Adana Il Baskani seçildi. Program, Erbakan’in partisine katilan yeni üyelere rozet takmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA