Bulgarlar Basta Olmak Üzere Balkan Ülkelerinden Gelenler, Dogumlarini Ve Birçok Ameliyatini Edirne'de Yaptiriyor

Bulgaristan vatandaslari basta olmak üzere Balkan ülkelerinden Edirne’ye tedavi için gelen hastalarin sayisi gün geçtikçe artiyor. Komsu ülke vatandaslari safra kesesi ameliyatindan doguma kadar birçok hastaliklarinda sifayi Edirne’de buluyor.

Bulgarlar Basta Olmak Üzere Balkan Ülkelerinden Gelenler, Dogumlarini Ve Birçok Ameliyatini Edirne'de Yaptiriyor
Edirne, Balkan ülkelerinde yasayan vatandaslara sifa oldu. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ve Edirne Agiz ve Dis Sagligi Merkezi personelleri, güler yüzleriyle hastane girisinde karsiladiklari hastalara yardimci oluyor. Son teknolojiye sahip cihazlarla ve otel konforundaki hasta odalariyla sifa dagitan hastaneler, Edirne ve Trakya’nin yani sira Balkan ülkelerindeki vatandaslarin da gözdesi haline geldi. “Balkanlarin saglik üssü” Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine yurt disindan gelen hasta sayisi her geçen gün artiyor.

Edirne Il Saglik Müdürü Mustafa Ishak Yildirim, son 2 yilda saglik turizmi çerçevesinde 2 binin üzerinde hasta muayenesi ve 100’ün üzerinde hasta yatisi gerçeklestirdiklerini açikladi.

Hastalara safra kesesi ameliyatindan doguma kadar farkli islemler uygulandigini belirten Yildirim, özellikle ortopedi, kadin dogum, genel cerrahi, kardiyoloji ve göz gibi branslarda yogun hasta baktiklarini açikladi.

Yildirim açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Saglik turizmi hastalarinin bize ulasmasi çok kolay. 7 dilde hizmet veren uluslararasi saglik birimimiz var. Bu birime basvurunun ardindan islemler hizlica basliyor. Edirne Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’mizde de son 2 yilda 150’nin üstünde hasta muayene ettik. Saglik Bakanligimizin beyaz reform çerçevesinde yakinda yeni gelecek hekimlerimizle beraber hastanelerimizde daha kaliteli hizmet verecegiz.”
Kaynak: İHA