'Aslan Hürkus Görevimiz Açiklamasi Gökbey' Animasyon Filminin Galasi Gerçeklestirildi

3D animasyon türünde olan ve Gökbey, Aslan ve Hürkus’un Kapadokya’da baslayip ülkenin dört bir yaninda geçen maceralarini konu alan “Aslan Hürkus Görevimiz: Gökbey” filminin galasi Ankara’da gerçeklestirildi.

'Aslan Hürkus Görevimiz Açiklamasi Gökbey' Animasyon Filminin Galasi Gerçeklestirildi


Yapimciligini Murat Kaya’nin, Yönetmenligini Sinan Güngör, Semih Turali ve Yunus Emre Çakir, filmin müzigini ise Sura Iskenderli üstlendigi filmin galasinda TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci, TUSAS Genel Müdürü Temel Kotil, sarkici Sura Iskenderli, sinemaseverler ve çocuklar katildi.

Galada konusan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci, TRT’nin Türkiye’nin kamu yayincisi olarak sevilen çizgi animasyonlari beyaz perdeye tasimaya devam ettiklerini belirtti.

Sobaci animasyonla alakali su degerlendirmelerde bulundu:

"Bu aksamda çocuk kanalimizin kahramani Aslan ile TUSAS tarafindan üretilen Hürkus ve Gökbey’in maceralarini konu eden çizgi film için bir araya geldik. Bu da gösteriyor ki biz sadece televizyon yayinciliginin degil çocuk yayinciliginin oldugu her alanda çocuklarimiza sahip çikmaya TRT olarak devam ediyoruz. Uzman arkadaslarimiz ve pedagoglar tarafindan üretilen içeriklerimizi ekranlara getiren TRT Çocuk kanalimiz hem çocuklarimizin begenisini kazaniyor, hem de Türkiye’de tüm ebeveynlerin güvenini kazandi. TRT çocugu aslinda Türkiye’de alaninda en fazla izlenen kanal olmasi TRT’nin dijital oyunlara yönelmesi ve belirli araliklarla çocuklara oyun anlaminda hediyeler sunmasi dijital oyunlari hediye etmesi çocuklara yönelik olarak üretilen, en fazla üretilen mobil uygulamalari TRT çatisi altinda olmasi etkinliklerimizin dergilerimizin kitaplarimizin çok fazla ragbet görmesi, aslinda beyaz perdeye getirdigimiz animasyonlari rekor kirmasi tam bu bahsettigim TRT’ye olan güvenin yansimalari aslinda. Biz bu Hürkus serisiyle aslinda bir anlamda misyon yüklü sorumlulugu da yerine getirmis oluyoruz. Özellikle Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine yönelik çocuklarimizi daha fazla bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Milli teknolojiye destek anlaminda aslinda çocuklarda teknoloji sevgisinin oldugunu düsünüyoruz. Bu sene beyaz perdeye aktardigimiz 6. animasyon filmimiz. Çocuk alaninda TRT muhatap oldugunda emanet zihinlerle ve kalplerle muhatap oluyoruz. Ebeveynler çocuklarin zihinsel ve bedensel gelisiminde bizlere emanet ediyorlar. Biz de yapimlarimizi bu hassasiyetle yürütmeye çalisiyoruz. Aslinda disa bagimli bir animasyon sektörünün baskalarina gelecegimizi birakmak oldugunu düsünüyorum. Artik animasyonlarimizi yurtdisina ihraç eder olduk. Bu basarilara ilerleyen süreçlerde de animasyonlara çizgi filmlere daha fazla yatirim yapmaya cesaretlendiriyor."

TUSAS Genel Müdür Temel Kotil, "Çok güzel bir yapim oldu. Uçaklarin kendileri de asagida görebiliriz. Film hayirli ugurlu olsun" dedi.



Ayrica galanin yapildigi alanda ise uçaklar çocuklarin ilgisini çekti. Sinemaya gelen çocuklar uçaklarla fotograf çekildi.

Türk Havacilik ve Uzay Sanayi A.S. (TUSAS) destegi ile hazirlanan filmde, ilk uçusunu 2013 yilinda gerçeklestiren HÜRKUS’un ve ilk uçusunu 2018 yilinda gerçeklestiren GÖKBEY’in yer aldigi sahnelerde TUSAS mühendislerinden destek alindi. Animasyon filmle okul çagindaki çocuklara havaciligi sevdirmek, onlari gelisen milli teknoloji hakkinda bilgilendirmek, takim ruhu ve dostluk kazanimlariyla bulusturmak hedefleniyor.
Kaynak: İHA