Aksaray'da Otobüsten Kaçan Sinir Disi Mülteci Emniyet Ve Jandarmayi Alarma Geçirdi

Sinir disi edilen yabanci uyruklu sahislari tasiyan otobüsten kaçan 1 mülteci, Aksaray emniyetini ve jandarmasini alarma geçirdi. Hareketli dakikalarin yasandigi kentte bir fabrikaya girerek saklanan sahis polis ve jandarmanin operasyonuyla yakalandi.

Aksaray'da Otobüsten Kaçan Sinir Disi Mülteci Emniyet Ve Jandarmayi Alarma Geçirdi
Olay, Aksaray - Konya Kara Yolu’nda yasandi. Edinilen bilgiye göre, kaçak yollarla Türkiye’ye giris yapan ve sinir disi edilen yaklasik 60 mültecinin bulundugu 2 otobüs, jandarma esliginde Mugla’dan Agri Dogubayazit’a gitmek üzere yola çikti. Gece Aksaray’a gelen otobüslerden birinde bulunan Iran uyruklu Yousef Darvishi (33) mola için duran otobüsten inerek kaçti. Sahsin kaçmasi üzerine otobüste bulunan jandarma ekipleri sahsin pesine düserken, durum Aksaray emniyeti ve jandarmasina bildirildi.

Ihbar üzerine polis ve jandarma ekipleri alarma geçti. Harekete geçen Aksaray emniyeti ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri sahsin kaçtigi bölgeyi abluka altina aldi. Sahsin bir fabrikaya girip saklandigini belirleyen ekipler fabrikanin dört bir yanini kusatti. Kaçan sahis kisa süre içerisinde saklandigi fabrikada operasyonla yakalanarak gözaltina alindi. Polis ve jandarma esliginde Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine getirilen sahis buradaki saglik kontrollerinin ardindan tekrar otobüse bindirildi. Otobüsler Agri Dogubayazit’a gitmek üzere yola çikti.
Kaynak: İHA