MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz Açiklamasi 'Gaz Sirketleri Türk Gazi Için Davet Edilmelidir'

Muhafazakar Yükselis Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, "Amerika ve Bati, Türkiye’nin Gaz sahalarindaki haklarini silah zoru ile gasp etmeye çalismaktadir. Gazi sirketleri Türk gazi için davet edilmelidir” dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz Açiklamasi 'Gaz Sirketleri Türk Gazi Için Davet Edilmelidir'
Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’ de büyük bir kusatma altinda oldugunu kaydeden MYP Lideri Yilmaz, “Amerika ve Bati, Türkiye’nin Gaz sahalarindaki haklarini silah zoru ile gasp etmeye çalismaktadir. Türkiye bir taraftan Israil ile attigi adimlari sürdürmeli diger taraftan da yeni bir oyun kurmalidir. Bu oyun Amerika ’siz Akdeniz ve Ege olmalidir” dedi.



"Rusya ve Çin sirketleri davet edilmelidir"

Türkiye daha fazla zaman kaybetmeden bir savasin içine fiilen düsmeden bir hamle gelistirmesi gerektigini ifade eden MYP Lideri Yilmaz, “Rusya’nin Gazprom ve Çin dogalgaz sirketlerini Akdeniz ve Ege’de bulunan Türk dogalgaz alanlarina konsorsiyum ortagimiz olarak sokmalidir. Böyle bir durumda Amerika ve Bati tarafindan yalnizlastirilan Türkiye, kendi denklemini kuracak ve kendi dogalgazini çikartabilecektir. Gelecek yüzyilimiz bu Akdeniz ve Ege dogalgazina baglidir. Bu firsati bir savasla masada kaybetmeye tahammülümüz olamaz. Geçen yüzyilda petrol konusunda düstügümüz hatalara bu yüzyilda gaz konusunda düsersek bütün bir yüzyili kaybettik demektir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA