Seçer Açiklamasi 'Kentin Ve Belediyemizin Hakkini, Hukukunu, Sayginligini Koruyacagiz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, belediyenin serefli bir kurum oldugunu belirterek, "İçel Büyüksehir Belediyesi, herkesin belediyesi. Onun için sayginligini korumaya çalisiyoruz. Bizim belediyemizde, terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez" dedi.

Seçer Açiklamasi 'Kentin Ve Belediyemizin Hakkini, Hukukunu, Sayginligini Koruyacagiz'
İçel Büyüksehir Belediye Meclisinin Ekim Ayi 1. Birlesim Toplantisi, Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida yaptigi konusmada polisevine yönelik terör saldirisini kinayan İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, 10 Ekim 2015’te Ankara’da yasanan ’gar katliami’nda hayatini kaybedenleri andi. “Yakin geçmisimizde yasanan bu olay dolayisiyla bir kez daha terörü ve terörden medet umanlari lanetliyorum” diyen Seçer, “Ankara olayindan sonra pek çok kanli olay yasadik. Bu kirli oyunlarin artik son bulmasini ve ülkemizin bir an önce hak ettigi huzura, barisa kavusmasini tüm kalbimle diliyorum” diye konustu.

İçel’deki terör saldirinin ardindan İçel Büyüksehir Belediyesi ile ilgili çok önemli gelismeler olduguna dikkat çeken Seçer, “Belediyemizin terörle iliskisi oldugu, belediyemizde teröristlerin çalistigi gibi iftiralar, karalama kampanyalari yillardir sürüyor. Israrli biçimde bu algi operasyonlari sürdürülüyor. Siyasetçi akliyla yönetirsek seçimi, siyasi ikbalimizi düsünürsek farkli kararlar veririz. Ama toplumun gelecegini düsünürsek, devlet adami akliyla karar veririz” ifadelerini kullandi.

“Bizim belediyemizde terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez”

26 Eylül’de gerçeklesen saldirinin herkesin canini yaktigini vurgulayan Baskan Seçer, söyle devam etti; “Gece bir açiklama. Saat 03.00. Bütün siyasiler dizilmis oraya. Bir anda her sey belli, her sey İçel’den çikmis. 28 Eylül sabahi yine bir haber, Daire Baskanimiz Bedrettin Gündes ve 17 kisi gözaltina alindi. Garip olan bu dosyayla, yani terör saldirisiyla bir ilgisi yok. Ama ne hikmetse o geceye denk getiriliyor. Yine dronelar, sabahin 08.00’i. Kapiyi açiyor daire baskanimiz. ‘Yat yere, yat yere.’ İçel’e yakismaz bu görüntüler, bu olamaz. Burasi serefli bir kurum. İçel Büyüksehir Belediyesi, herkesin belediyesi. Onun için sayginligini korumaya çalisiyoruz. Bizim belediyemizde, terör ve teröristle kimse bizi yan yana getiremez."

Daire baskaninin kameralar önünde gözaltina alinmasini ’itibar suikasti’ olarak degerlendiren Seçer, "Devletin bürokratlari kanunlar ve nizamlar neyi gerektiriyorsa, devlet terbiyesi neyi gerektiriyorsa o sekilde çalismalidir. Bu kentin hakkini, hukukunu, sayginligini koruyacagiz. Size sözümdür, 3.5 yildir kentimin birlik, dirlik içinde yasamasi için gecemi gündüzüme katiyorsam, 1.5 yilda böyle devam edecek. Hiçbir vatandasimin endisesi olmasin” dedi.



“Seçildikten sonra herkesin belediye baskani olduk”

Vatandaslarin Vahap Seçer’e, ’hizmet beklentisiyle’ oy verdigini vurgulayan Baskan Seçer, “Iyi bir yerel yönetim isteyen, gelecek olan belediye baskani ayrimcilik yapmaz saikiyle oy verenler oldu. Vermeyenler de ya basarisiz olacagimizi düsündü, ya baska bir adayin uygun olacagini düsündü. Ama maalesef bazilari, bu kara propagandadan etkilenerek bize oy vermediler. Ama biz seçildikten sonra, herkesin belediye baskani olduk. ‘Ayrimcilik bir insanlik suçudur’ dedik. Seçim bittikten sonra yine bir karalama kampanyasi baslatildi. ’Belediyeden buranin yerli insanlari çikariliyor, yerlerine teröristler aliniyor’ gibi bir karalama kampanyasi basladi" diye konustu.

Göreve basladiklarindan bu yana MESKI’den ve belediyeden disiplin ve performans gerekçesiyle çikarilan kisi sayisinin toplamda 702 oldugunu belirten Baskan Seçer, “Bunu bilmenizi istiyorum. 3 bin kisi, 5 bin kisi degil” seklinde konustu.

Kaynak: İHA