ABD'den Ukrayna'ya Gelismis Hava Savunma Sistemi Sözü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüsen ABD Baskani Joe Biden, Ukrayna’ya gelismis hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna’nin kendisini savunmasi için gereken destegi saglamaya devam etme sözü verdi.

Rusya’nin füze saldirilarinin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile ABD Baskani Joe Biden telefonda görüstü. Beyaz Saray tarafindan görüsmeye iliskin yapilan yazili açiklamada, Biden’in Rusya’nin Ukrayna’nin baskenti Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna genelindeki füze saldirilarini kinadigi belirtilerek, bu anlamsiz saldirilarda ölen ve yaralananlarin yakinlarina taziyelerini ilettigi ifade edildi. Açiklamada, “Baskan Biden, Ukrayna’ya gelismis hava savunma sistemleri de

dahil olmak üzere kendisini savunmasi için gereken destegi saglamaya devam etme sözü verdi” denildi.

Açiklamada, Biden’in görüsmede Rusya’ya yönelik yaptirimlar, Rusya’yi isledigi savas suçlarindan sorumlu tutmak ve Ukrayna’ya güvenlik, ekonomik ve insani yardim saglamak için ABD’nin müttefikleri ve ortaklariyla çalismaya devam ettigini vurguladigi aktarildi.

Zelenskiy ise yaptigi açiklamada, Biden ile verimli bir görüsme gerçeklestirdiklerini belirterek, “Hava savunmasi su anda savunma isbirligimizde bir numarali önceliktir” dedi.

Kaynak: İHA