Memur Ve Emekliye Ek Zam Getiren Kanun Teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonunda Kabul Edildi

Memur ve emekliye ek zam getiren kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Memur Ve Emekliye Ek Zam Getiren Kanun Teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonunda Kabul Edildi
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüsülen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatirim Sistemi ile Bazi Kanunlarda ve 375 sayili Kanun Hükmünde Kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Merkez Bankasi’nda bulunan yabanci ülke Merkez Bankalari’na ait para, alacak, mal, hak ve varliklar haczedilemeyecek, ihtiyati tedbir veya haciz konulamayacak.

Vergi kanunlari uyarinca iadesi talep edilen vergilere iliskin olarak açilan davalarda, dava konusu tutarin yüzde 50’si oraninda teminat alinmadan yürütme durdurma kararina verilemeyecek.

Bireysel emeklilikte devlet katkisi orani yüzde 25’ten yüzde 30’a çikariliyor.

BOTAS tarafindan Bakanlik görüsü alinmak kaydiyla bölgesel ve iklimsel kosullar dikkate alinarak il veya bölge bazinda kademeli dogal gaz satis fiyati uygulanabilecek.

01/07/2021 ile 31/12/2021 tarihleri arasinda ihalesi yapilan islerde ihale tarihinin içinde bulundugu aya ait endeks, 01/07/2021 tarihinden önce ihale edilen islerde 2021 Haziran ayina ait endeks temel endeks olarak kabul edilerek ve sözlesme fiyatlari kullanilarak yüklenicinin basvurusu üzerine sözlesmesine göre hesaplanan fiyat farki ilave olarak fiyat farki verilebilecek.

En düsük emekli maasi 2 bin 500 TL olmasi öngörülüyor.

TL mevduatlarina kur artisina karsi destek öngörülüyor.

Ihracattan ve üretim faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden Kurum Vergisi orani bir puan indirimli uygulanacak.

Kamu görevlilerinin aylik ve ücretlerinde Ocak-Temmuz 2022 dönemi için uygulanacak artis orani yüzde 7.5 yapilacak ve Ocak 2022 tarihinden itibaren yüzde 30.95 zam yapiliyor.

(Ahmet Umur Öztürk /IHA)
Kaynak: İHA